Марина Килипко: «Справа не в стійках, а в стрибках» (ВІДЕО)

638
У перший день чемпіонат світу з легкої атлетики жінки змагалися у кваліфікації зі стрибків з жердиною І вже на початковій стадії змагань ця дисципліна піднесла кілька сюрпризів. Були вони не завжди приємними, зокрема і для України.

 
Марина Килипко почала змагання зі стартової висоти 4,20 м, які подолала з другої спроби. Стрибок на 4,35 – і попри те, що планка впала, є віра і надія на те, що і з цією висотою українка справиться, адже і стрибок високий, і запас є. Лише вгадати зі стійками… Але і дві наступні спроби Марини, на превеликий жаль, успіху їй не принесли.
 
«Справа не в стійках, а в стрибках, – досить самокритично зазначила Килипко після виступу. – Трішки завадив вітер, але він тут всім заважав і це не виправдання.
 
На 4,35 метрів була хороша спроба… У мене взагалі саме хорошої спроби не було жодної, але ця… Потрібно було стрибати з першого разу, і я майже це зробила. Але от знову стійки, знову вітер…»
 

 

Змагання не склалися не лише у Килипко. П’ять років тому американка Дженніфер Сюр перемогла на цьому ж стадіоні на Олімпійських іграх, а цього разу не змогла подолати замовлену нею стартову висоту (4,55 м). Те ж трапилося і з чемпіонкою Європи-2014 Анжелікою Сідоровою. Чешка Йіріна Птачнікова і німкеня Зільке Шпігельбург зупинилися на позначці 4,35 м, а Шпігельбург до того ж при приземленні невдало впала собі ж на руку і зазнала певного пошкодження кисті.
 
Натомість більшість фавориток продовжують боротися за медалі. І серед них олімпійська чемпіонка Ріо-2016 гречанка Єкатеріні Стефаніді, а також срібна і бронзова медалістки американка Сенді Морріс і новозеландка Елайза МакКартні.
Фото (с)Павло Маменко

 

Попередня статтяІгор Гоцул – про Конгрес ІААФ у Лондоні-2017 (ВІДЕО)
Наступна статтяСергій Никифоров: «Поки що немає чіткого й стабільного потрапляння на планку» (ВІДЕО)