«Пекельний забіг»: у Вінниці відбувся чемпіонат України з 48-годинного бігу

235
Традиційно вже в 9-е у вінницькому парку «Дружби народів» 4-6 серпня відбулися змагання з ультрамарафонського бігу, які носили статус чемпіонату України з 48-годинного бігу.
 
Брали участь у них представники з рекордної кількості областей України – 17, а також спортсмени з Білорусії, Німеччини, Польщі та Сербії. Загалом – близько 60 учасників віком від 20 до 76 років.
 
Змагання зазвичай проводяться у червні, але цього року були перенесені на серпень у зв’язку з проведенням чемпіонату світу з добового бігу. Протягом двох діб температура на трасі була близько 32 градусів за Цельсієм. Учасники рятувались охолодженими напоями та льодом. Проте спека не завадила спортсменам показати свої найкращі результати. У підсумку встановлено 9 особистих рекордів та вищі досягнення у вікових категоріях. Хоча рекорд траси встояв.
 
У чоловіків золоту нагороду здобув представник Запорізької області Михайло Український, який впродовж 48 годин подолав 283,227 км. У жінок найкращою стала Юлія Старосельська з Харківщини – 212,167 км. У командному заліку трійку призерів склали Дніпропетровська, Запорізька та Вінницька області.
 
Наступні випробовування національного рівня на ультрамарафонців очікують 23-24 вересня, коли у Києві відбудеться чемпіонат України з 24- та 12-годинного бігу.