Офіційна заява ФЛАУ щодо вірусу в офіційному готелі команди на чемпіонаті світу

272
В Інтернеті поширюється інформація про те, що в офіційному готелі чемпіонату світу, де зупинилася команда України, розповсюджується інфекція кишково-шлункового тракту. Як повідомив делегат ІААФ, мова йде про норовірус. Даний вірус передається через тактильний контакт, у зв’язку з чим він вкотре наголосив на необхідності дотримуватися правил гігієни, обов’язково мити руки не лише з милом, а й намагатися користуватися після цього антисептичними гелями.

 
За коментарями з даного питання ми звернулися до державного тренера України з легкої атлетики В’ячеслава Тиртишника.
 
«На жаль, така проблема існує. Відразу скажу, що це не ротавірус і не харчові отруєння, як писали в деяких ЗМІ. Як нам повідомив делегат ІААФ, мова йде про норовірус. Важливо регулярно мити руки з милом і додатково користуватися антисептичними гелями.
 
Багато спортсменів з різних команд дійсно заразилися цим вірусом. Не оминуло це і нашу команду, але ситуація тримається під контролем. З нами в готелі живуть лікарі команди, а також представники медичної служби ІААФ, які діють згідно з рекомендаціями ІААФ і миттєво надають необхідну допомогу. Якщо у людини з’являються симптоми, її відразу переселяють в окремий номер. Строк ізоляції – 48 годин. За цей час, як зазначив делегат ІААФ, атлет повертається у звичну форму. При цьому на стадіоні ретельно слідкують за тим, щоб жоден хворий спортсмен не прийшов туди, адже вірус передається тактильним шляхом. Тобто якщо хвора людина, приміром, взялася за ручку дверей, після неї це зробили ще кілька осіб, то існує дуже високий ризик того, що вони теж заразяться.
 
Керівництво Федерації легкої атлетики України також підключилося до вирішення цієї проблеми. Крім того, що членів команди, у яких з’являються ознаки вірусу, миттєво переселяють в окремі кімнати, було зроблено ще кілька кроків. Зокрема, було вирішене питання і щодо розміщення членів команди, які ще не приїхали у Лондон (а це Богдан і Віктор Бондаренки, а також команда зі спортивної ходьби з тренерами, лікарем і масажистом), в іншому готелі.
 
Делегати ІААФ зазначають, що для здоров’я людини даний вірус не несе загрози, проте наголошують на тому, що розповсюджується він дуже швидко. У зв’язку з цим, вкотре наголошуємо на необхідності дотримуватися правил гігієни і за будь-яких симптомів звертатися до лікаря».
Попередня статтяСергій Смелик – про виступ на чемпіонаті світу
Наступна статтяЯна Качур – про дебют на чемпіонаті світу (ВІДЕО)