Українки – про кваліфікацію зі стрибків у висоту

337
Юлія Левченко, подолавши 1,92 м, кваліфікувалася до фіналу чемпіонату світу зі стрибків у висоту.

 
Юлія долала планку на всіх висотах з першої спроби. І хоч кваліфікаційним нормативом були 1,95, стрибати їх дівчатам не довелося, адже 1,92 метри подолали рівно 12 учасниць.
 
На жаль, Ірині Геращенко і Оксані Окунєвій зробити цього не вдалося. Дівчата завершили змагання з результатом 1,89 м. Геращенко подолала їх з першої спроби, Окунєва – з третьої.
 
Фото (с)Павло Маменко
 

Юлія Левченко: «Дуже прикро за дівчат, адже для них це був реальний результат.
 
Сектор хороший, публіка гарна. Хотілося виконати свою роботу на сто відсотків. Сезон був довгий, але від того навіть краще, хоча й не скажу, що надто легко. Буду налаштовуватися на боротьбу далі».
 
Фото (с)Павло Маменко
 

Ірина Геращенко: «Дуже класно почала змагання, мені подобалося. А на 1,92 м… Перші дві спроби були хороші, а у третій вже щось не зрозуміле. Сама винна, потрібно боротися з головою. Хоча я не хвилювалася, по розбігу все було класно. Що сталося, не знаю ще. Це мені точно скаже тренер.
 
Ми розраховували на цей старт, я дуже хотіла потрапити у фінал і стрибати з сильними висотницями.
 
Коли побачила, що більшість сильних суперниць у моїй групі, зовсім не хвилювалася. Я все одно розраховувала стрибати з ними у фіналі. Але не дострибнула туди.
 
Чому у третій спробі на 1,92 метри ви вирішили не виконувати стрибок відразу, а повернулися задля того, щоб повторити його?
 
Почала бігти, було незручно і довелося зупинитися. На повторення спроби лишалося лише сім секунд. Було зрозуміло, що я за них уже нічого не встигну. Та все ж спробувала…
 
Іро, а що було більш прикро: зупинитися у кроці від фіналу чи не подолати 1,92?
 
Те, що не подолала 1,92. Якби була 13-ю з цим результатом, було б не так прикро… Але тоді було б прикро, що не подолала 1,94! У мене поганий результат, тим більше це мій передостанній старт. Попереду Всесвітня Універсіада. Побачимо, що там настрибаю.
 
Там буде реванш?
 
А з ким?
 
З собою.
 
Хіба що з собою і висотою».
 
Фото (с)Павло Маменко
Оксана Окунєва: «Ви змінили тренера, а відповідно змінювалася і техніка і ви самі говорили, що сезон може бути досить нестабільним. Це вплинуло сьогодні?
 
Думаю, і це теж трішки. Пам’ять м’язів лишається, старі помилки повертаються. Але з іншого боку це вже ніби закономірність, що на кожному чемпіонаті світу я стрибаю 1,89 метрів. І з кожним таким стартом здається, що це нездоланна для мене висота на цьому турнірі. Хоча фізично я відчуваю, що готова, але технічні моменти ще тягнуть мене назад.
 
Ви ж пам’ятаєте спроби на 2 метри на чемпіонаті України. Чому ви їх не пригадуєте на чемпіонаті світу у такі моменти?
 
На цих змаганнях дуже велика психологічна відповідальність. Можливо, я десь затискаюсь. Я працювала в парі з тренером, намагалася виконувати те, що він мені каже, але у мене це не вийшло.
 
Я запитала про ті стрибки у Кропивницькому, оскільки, можливо, ви маєте більше вірити в себе?
 
Я вірю у себе. З цим тренером я в себе вірю, але просто потрібен час.
 
Ви кілька висот долали з третьої спроби. Така кількість стрибків вплинула на результат? Чи лишалися сили на 1,92?
 
Це якраз те, про що я говорю: старі помилки час від час вилазять. Їх ще складно відчути, адже нове ще не напрацьоване. А сили залишалися. І у мене ніби перша спроба була непоганою, трішки «чиркнула» планку ногою. Дуже прикро».