Богдан Бондаренко – у трійці найсильніших у фіналі «Діамантової ліги»

328
Фото (с)Daniele Montigiani
Богдан Бондаренко ввійшов до трійки найсильніших зі стрибків у висоту у фіналі «Діамантової ліги», який відбувся 24 серпня у Цюриху.

 
Після чемпіонату світу Бондаренко ще навіть не знав, чи виступить у фіналі «Діамантової ліги». Було надзвичайно сильне бажання довести, що результат у Лондоні був випадковістю. Було відчуття того, що зрозумів, як потрібно діяти у ситуації, що склалася. Але залишалося питання про те, чи дозволить нога стрибати.
 
Фінал «Діамантової ліги» став лише п’ятим турніром Богдана Бондаренка нинішнього сезону. Чи буде він останнім у 2017-му, покаже час. Травми коліна у березні й стопи у липні перекреслили більшість планів і намірів атлета і тренера. Та попри надскладний рік «діамантовий» фініш їм вдався.
 
Турнір у Цюриху став чи не рекордними за кількістю стрибків в останні роки для Богдана. Змагання він почав з висоти 2,20 м, які подолав з другої спроби. Після цього Бондаренко не пропускав жодної висоти. У підсумку – 12 стрибків, які завершилися на висоті 2,33 метри. З результатом 2,31 м він третій. Такий же показник у Маджида Еддіна Газаля з Сирії, але за спробами він на сходинку вище. Переміг катарець Мутаз Есса Баршим (2,36 м).
 
Непростим 2017 рік був і для Андрія Проценка, та кваліфікуватися до фіналу «Діамантової ліги» йому все ж вдалося. У Цюриху він почав змагання з висоти 2,16 м. Потім з третіх спроб подолав 2,20 і 2,24 м. Стрибнути вище йому, як і більшості атлетів, цього вечора не вдалося. Він шостий. Британець Роббі Грабарз і канадієць Майкл Мейсон вище лише за спробами.
 
***
 
Найкращий результат сезону у світі і рекорд турніру з бігу на 3000 метрів з перешкодами показала Рут Джебет з Бахрейну (8.55,29 хв).
 
Дещо несподівано закінчилися змагання стрибунів з жердиною. Француз Рено Лавіллені почав з висоти 5,63 м, проте подолати її не зміг. Переміг чемпіон світу американець Сем Кендрікс (5,87 м).
 
Ісаак Маквала з Ботсвани, який їхав на чемпіонат світу у Лондон за медаллю з бігу на 400 метрів, але був знятий зі змагань через вірус, у Цюриху переміг на цій дистанції з часом 43,95 с.
 
Британець Мо Фара взяв реванш за чемпіонат світу у ефіопа Муктара Едріса на дистанції 5000 метрів. Фара переміг (13.06,05 хв). Едріс на фініші був третім (13.06,09 хв). На соті його випередив американець Поль Кіпкемой Челімо. Та вже після закінчення забігу американця було дискваліфіковано.
 
Лише в трьох сотих від найкращого результату сезону фінішувала ямайська жіноча естафетна команда 4х100 метрів (41,85 с).
 
Вкотре цього сезону надзвичайно високим результатом з бігу на 800 метрів відзначилася Кастер Семеня з ПАР. Вона перемогла з часом 1.55,84 хв.
 
Другий фінал «Діамантової ліги» відбудеться 1 вересня у Брюсселі.
Фото (c)Daniele Montigiani
Попередня статтяСергій Регеда – у першій вісімці Універсіади-2017
Наступна статтяАнатолій Соломін – Заслужений працівник фізичної культури та спорту України!