Легкоатлетичний вік-енд: виступи українців у Празі і Вашингтоні

265
Минулого вік-енду українці порадували результатами на міжнародних турнірах. Основним з них були командні змагання DecaNation, але крім того були змагання і поза стадіоном.

 
У Празі відбувалися міжнародні змагання з бігу на 10 км по шосе. У змаганнях серед жінок відразу дві українки фінішували у десятці найсильніших. Юлія Шматенко з особистим рекордом (33.18 хв) була восьмою. Ольга Скрипак з часом 34.18 хв посіла дев’яте місце.
 
Особистий рекорд встановив і Микола Нижник у змаганнях чоловіків. З часом 29.08 хв він був 17-м. Ігор Олефіренко перетнув фінішну лінію 28-м (30.18 хв).
 
***
 
У столиці США, Вашингтоні, відбувся «Меморіал 9-11», учасники якого вшанували загиблих під час теракту у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року. До програми змагань увійшли дві дистанції – 5 км і півмарафон.
 
Переможцем дистанції 5 км став українець Віталій Білий (18.46 хв). «Дистанція була дуже важкою: бігли вузькою стежиною з камінцями. Цим і пояснюються не надто високі результати. Але все ж приємно бути першим серед 140 учасників забігу», – зазначив Білий.
Фото (c)RunCzech