Голосування ЕА: четверо українців претендують на звання «Зірка, яка сходить»!

285
Почалося голосування ЕА за найкращих легкоатлетів Європи за підсумками 2017 року. Голосування проводиться у номінаціях «Найкращий атлет року», «Найкраща атлетка року» і «Зірка, яка сходить» (серед чоловіків і жінок).

 
У номінації «Зірка, яка сходить» серед претендентів на перемогу відразу четверо українців. Серед чоловіків на це звання претендує Михайло Кохан, а серед жінок – Юлія Левченко, Ярослава Магучіх і Аліна Шух.
 
Проголосувати за українців можна, поставивши «лайк» під їхніми фото на сторінці ЕА у Facebook і/або зробивши їхній репост. Також робіть ретвітт у Twitter ЕА. Переможця серед уболівальників визначать за сумою голосів в обох соціальних мережах.
 
«Зірка, яка сходить» (чоловіки): Facebook, Twitter
 
«Зірка, яка сходить» (жінки): Facebook, Twitter
 
Голосування закінчиться 26 вересня. Імена переможців оголосять 14 жовтня на гала-вечорі ЕА у Вільнюсі.
 
Найкращих атлетів обиратимуть шляхом голосування у кількох категоріях: серед ЗМІ, вболівальників, представників національних федерацій і експертної ради ЕА.
 
Коротка довідка:
 
 
 
 
 
***
 
 
Юлія Левченко (стрибки у висоту) у березні виграла бронзову медаль чемпіонату Європи у приміщенні. У липні стала чемпіонкою Європи U23. Після цього на етапі «Діамантової ліги» у Монако стала другою і встановила рекорд України U23 і особистий рекорд 1,97 м. У серпні виграла срібну медаль чемпіонату світу з новим молодіжним рекордом України й особистим рекордом – 2,01 м. На завершення сезону стала другою у фіналі «Діамантової ліги».
 
 
 
 
Ярослава Магучіх (стрибки у висоту) виграла чемпіонат світу U18 з рекордом змагань і особистим рекордом (1,92 м). Після цього стала переможницею Європейського юнацького олімпійського фестивалю, і також з рекордом турніру (1,89 м). Завершила сезон у якості першого номера світового топ-листа-2017 у віковій категорії до 18 років.
 
 
 
 
Аліна Шух (багатоборство) у січні перевершила світовий рекорд U20 у приміщенні Кароліни Клюфт, який тримався майже 15 років (4550 очок з п’ятиборства). Проте офіційно той результат не був зафіксований через відсутність сертифікації запорізького манежу. За тиждень, у Таллінні, Шух встановила вже офіційний світовий рекорд U20 у приміщенні з п’ятиборства (4542 очка). У липні стала переможницею командного чемпіонату Європи з багатоборства в індивідуальному і командному заліках, встановивши національний рекорд України U20 з семиборства (6208 очок). Також у липні стала чемпіонкою Європи U20 з новим національним рекордом України U20 з семиборства (6381 очко). Завершила сезон у якості першого номера світових топ-листів-2017 у віковій категорії до 20 років як у приміщенні, так і просто неба.