Вийшов з друку довідник «Національні рекорди України з легкої атлетики 1991-2017»

208
Приємна новина для любителів легкоатлетичної статистики! 16 вересня на засіданні Ради ФЛАУ офіційний статистик Федерації Іван Качківський провів презентацію довідника «Національні рекорди України з легкої атлетики 1991-2017».
 
У ньому наведено інформацію про близько тисячу офіційних національних рекордів України, визнаних Федерацією легкої атлетики України. Також наведено інформацію про результати, які не можуть бути визнані рекордами. У процесі підготовки довідника авторами – Іваном Качківським та Валентином Іоновим – використовувались архівні статистичні матеріали ФЛАУ, протоколи засідань Виконкому ФЛАУ щодо затвердження рекордів та інформація міжнародної статистики.
 
 
Створення цього довідника є результатом багаторічної роботи експертів з легкоатлетичної статистики Анатолія Кащеєва, Леоніда Епштейна, Олега Черкасенка, Юрія Кострицького. Особливу подяку авторський колектив виказує Річарду Хаймансу (Велика Британія) за надану інформацію про національні рекорди та Іржи Ондрашеку (Чехія) за надану інформацію про національні рекорди серед молоді.
 
Обраний хронологічний період з 1991 року є умовним, та абсолютно не означає, що ФЛАУ не визнає рекорди, встановлені до набуття нашою країною Незалежності. Основна причина пов’язана зі складністю обробки великого обсягу інформації. Робота над збіркою тривала з 2014 року, і у підсумку довідник було розбито на дві частини – рекорди, встановлені на відкритому повітрі та у приміщенні.
 
Також, зокрема, рекорди наводяться окремо для дисциплін з різною вагою снарядів та висотою бар’єрів. Для стрибків у висоту і з жердиною рекорди зібрані окремо від результатів у приміщенні.
 
Якщо ви бажаєте отримати довідник, можете звернутись до Івана Качківського, написавши йому на електронну адресу ivan.work.mail@gmail.com, або оформити замовлення на сайті ikbooks.com.ua. Вартість довідника складає 50 грн. 
 
Попередня статтяНасичений початок осені у Бахмуті
Наступна статтяDecastar-2017: Олексій Касьянов другий після першого дня змагань