Львівську десятку виграли представники Рівного

258
17 вересня у Львові відбулися традиційні змагання «Львівська десятка», в рамках яких пройшов чемпіонат України з бігу на 10 км.
 
Старт відбувався біля Оперного театру, та й саму трасу було прокладено по самому центру міста, – розповідає головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук. – Мене часто запитують, чи потрібні такі змагання. Переконаний, що потрібні. Адже коли вони проходять в місцях з такими чудовими краєвидами, збирають стільки глядачів – це величезна популяризація легкої атлетики.
 
У чоловіків змагання пройшли без наших найкращих стаєрів – Дмитра Лашина, Романа Романенка, Артема Казбана, Сергія Лебедя. За їх відсутності найкращими стали Дмитро Сірук з Рівненської області (30.27) та учасник чемпіонату світу з марафону волинянин Юрій Русюк (30.36).
 
У жінок з великою перевагою також найкращою виявилася представниця Рівненщини – Ольга Котовська (33.45). Другою стала молода харків’янка Марина Немченко (34.24), яка цього року була п’ятою на молодіжному чемпіонаті Європи. На чотири секунди від неї відстала досвідчена Вікторія Хапіліна.
 
Хочу відзначити також чудову організацію змагань. Фірма «ШипШина», яка регулярно підтримує місцеві змагання, вклала у «Львівську десятку» близько 80 тисяч гривень – оплатила чіпову систему, медалі фінішерів, організувала стартове містечко. Також велику організаційну роботу провела ФЛА Львівщини. Зокрема, долучила до перекриття траси, на якій змагалося загалом близько трьохсот учасників,  сотню волонтерів. Отож, враження від змагань залишилися найкращі.
Попередня статтяВітаємо з днем народження Олену Говорову!
Наступна статтяПомер Іван Леоненко…