Дніпропетровська область виграла домашній юнацький чемпіонат України

233
29-30 вересня у Дніпрі на стадіоні «Трудові резерви» відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2002 року народження та молодших.
 
– Цими змаганнями ми завершили наш змагальний сезону у групі резерву, який був для наших юних атлетів доволі успішний, – розповідає старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв. – Приємно, що у нас з’явився новий стадіон, на якому ми можемо проводити такі старти.
Дніпропетровська область завжди була на перших позиціях у вітчизняній легкій атлетиці. Місцеві атлети тепер можуть тренуватися в домашніх умовах, і це, на мою думку, дасть певний поштовх для подальшого розвитку нашого виду спорту у Дніпрі. І не даремно саме команда Дніпропетровської області виграла командний залік першості (окрім цього, серед ДЮСШ найкращою стала Любешівська Волинської області, серед СДЮШОР – Житомирська школа).
 
Що стосується індивідуальних результатів, то нас в першу чергу цікавили спортсмени 2002 р.н., які наступного року зі своїми старшими товаришами виступатимуть на чемпіонаті Європи серед юнаків та намагатимуться здобути ліцензії для участі в Юнацьких Олімпійських іграх. Ми чудово розуміли, що це – початок навчального року, та й погода у Дніпрі була доволі прохолодною, і це все мало не найкращим чином відобразитися на результатах. Проте є атлети, яких можна відзначити. Наприклад, Яна Чорнобай з Черкаської області, яка цього року була лідером у юнацькій віковій групі, з гарними результатами виграла змагання з бігу на 100 та 200 метрів (відповідно, 12,63 та 26,11). З нових спортсменів зверну увагу на місцеву дискоболку Катерину Лебідь. 41.95 – це пристойний результат, і наступного року ми її також розглядатимемо як кандидата до збірної України. Відзначу також юнацький рекорд України, який у ходьбі на 3000 метрів встановив житомирянин Олександр Мицик – 13.35,96.
 
Загалом в такому віці зростання результатів йде доволі швидко, і, переконаний, на зимових та весінніх змаганнях з’являться нові атлети, які претендуватимуть на те, щоб поборотися зі своїми старшими суперниками за місця в національній команді.