Основні питання засідань Комісій змагань і розвитку ЕА

294
Наприкінці вересня-початку жовтня у Лозанні відбулися засідання кількох Комісій ЕА.

 
На засіданні Комісії заходів і змагань ЕА, зокрема, обговорювалося питання презентації і формату DNA (динамічної нової атлетики), яка вперше має з’явитися на Європейських іграх-2019 у Мінську. Не обійшли стороною і питання двох нових турнірів, які потенційно можуть поповнити календар ЕА – Європейського легкоатлетичного фестивалю з естафет і чемпіонату Європи з трейлового бігу.
 
Щодо командного чемпіонату Європи з легкої атлетики, то було запропоновано і проаналізовано зміни до його формату у 2021 році, а також вивчено деталі формату змагань 2019 року.
 
Крім того розглянули питання щодо того, як у майбутньому можна інтегрувати дистанцію 50 км зі спортивної ходьби серед жінок у змагання ЕА. Нагадаємо, що у серпні цього року дана дисципліна вже дебютувала на чемпіонаті світу у Лондоні.
 
Комісія розвитку федерацій-членів ЕА розглядала освітній концепт і стратегію, включаючи планування на 2018 рік; шляхи поліпшення комунікації ЕА з національними федераціями, які до неї входять; довгострокові стратегії, які стосуються виступів на найвищому рівні, і програми ЕА «Біг для всіх»; питання гендерної рівності – зокрема, обговорювала програму «Жінки у світовій легкій атлетиці».
 
Ще одним питанням було обговорення відносин ЕА і національних федерацій-членів ЕА з ЄС та іншими владними структурами й громадськими організаціями.
За матеріалами ЕА
Попередня статтяЮлія Левченко – у трійці претендентів на звання «Зірка, яка сходить» в Європі!
Наступна статтяНазвані трійки претендентів на звання найкращих легкоатлетів року в Європі