Зі світу по нитці: прощання Веселого з Железним і рекорди Болта

381
Фото (c)Getty Images for World Athletics
Чемпіон світу 2013 року чех Вітезслав Веселий припинив співпрацю з тренером Яном Железним. Атлет подякував своєму наставнику за те, що той підготував його до змагань на світовому топ-рівні, проте зазначив, що наразі йому потрібен новий імпульс. Сам Железний зазначив, що завжди готовий надати пораду, якщо така Веселому знадобиться.

 
***
 
Рекордсмен Європи з марафонського бігу Сондре Нордстадт Моен за кілька днів вирушить до Кенії тренуватися у горах під керівництвом свого тренера Ренато Канова. Його основна мета на весну – чемпіонат світу з півмарафону у Валенсії. Після цього у нього запланований ще один збір у Кенії, потім повернення в Європу і виступ на дистанції 10000 метрів на домашньому етапі «Діамантової ліги» в Осло. Надалі норвежець сфокусується на підготовці до чемпіонату Європи у Берліні.
 
***
 
Екс-чемпіон світу зі спортивної ходьби на 50 км Сєргєй Кірдяпкін завершив кар’єру.
 
***
 
Майкл Джонсон зазначив, що, на його думку, сьогодні немає спринтерів, які б могли побити світові рекорди Усейна Болта з бігу на 100 і 200 метрів. «Ніхто не знає, як довго протримається той чи інший рекорд. Не люблю робити прогнози на цю тему, проте не думаю, що рекорди Болта зможе побити хтось з сучасних спринтерів. Та років через десять може з’явитися атлет з унікальним талантом, який зробить це», – зазначив Джонсон.
За матеріалами EMEnews
Фото ©Getty Images for IAAF
Попередня статтяНові імена: Олександр Савенко
Наступна статтяПомер Юхим Шарпанський…