Рішення Ради ФЛАУ від 3 лютого

293
3-го лютого у Києві відбулося чергове засідання Ради Федерації легкої атлетики України.
 
На початку засідання президент ФЛАУ Ігор Гоцул надав членам Ради інформацію щодо діяльності Федерації, а також вирішених нею питань за період від останнього засідання Ради. Були обговорені питання щодо антидопінгової діяльності, оновлення легкоатлетичної інфраструктури в країні, а також окреслено плани на новий сезон.
 
Голова Комісії юридичних проваджень Фідель Тимченко доповів присутнім про діяльність, яку провела в останні місяці очолювана ним Комісія. Акцент у його виступі було зроблено на тому, що ФЛАУ продовжуватиме надалі боротьбу з застосуванням допінгу у спорті і дотримуватиметься політики нульової толерантності у цьому питанні.
 
Генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь надав членам Ради фінансовий звіт Федерації за 2017 рік і проект бюджету на 2018 рік. Щодо звіту, були зроблені акценти на тому, що в статті доходів Федерація не зуміла вийти на раніш заплановані показники щодо залучення спонсорських коштів та нових постійних партнерів в цілому. Тому в цьому відношенні рік для ФЛАУ був не досить успішним. З огляду на це у новому році Федерація вже почала співпрацю з досвідченими та успішними маркетологами задля покращення як фінансового питання, так і презентаційної складової української легкої атлетики. Це надалі має збільшити інтерес до ФЛАУ з боку потенційних спонсорів та партнерів і забезпечити поповнення дохідної частини бюджету.
 
У підсумку фінансовий звіт було затверджено в частині доходів та витрат. Його вдалося збалансувати за рахунок залучення коштів від наших партнерів – НОК України, ЄА та ІААФ.
 
Що стосується бюджету на 2018 рік, то він також розглядався в площинах доходів та витрат. В площині доходів наші міжнародні партнери підтвердили надання щорічних грантів на діяльність ФЛАУ. Збільшення дохідної частини також відбуватиметься за рахунок залучення коштів спонсорів та партнерів, успішної співпраці з новими маркетинговими партнерами, що у свою чергу дасть змогу вийти у збалансований бюджет. Рада прийняла проект бюджету в частині доходів та видатків з можливістю корегування на наступному засіданні Ради, з урахуванням витрат ФЛАУ: прийнятого збільшення суми грантів ФЛАУ для територіальних ФЛА (з 300 тисяч гривень до 500 тисяч), оновлення інфраструктури Федерації, витрати на маркетингові прояви для залучення спонсорів, закупівлі необхідного обладнання для більш оперативної та якісної роботи, розширення навчальних програм для тренерів, суддів, тощо.
 
Фідель Тимченко, як Голова Комісії, яку було створено задля приведення Статуту Федерації до стандартів ІААФ та ЄА, представив членам Ради напрацювання Комісії. Під час обговорення питання пан Тимченко роз’яснив, що це – технічні зміни, які необхідно буде внести в чинний Статут, щоб він відповідав міжнародним стандартам, а також Законодавству України у площині, яка стосується діяльності Громадських Спілок. Було прийнято рішення щодо наступного публічного обговорення цього питання на рівні ТФЛА та зацікавлених осіб.
 
Перший віце-президент ФЛАУ та голова Комісії розвитку Володимир Рудюк доповів питання рейтингу ТФЛА. Приємно, що цього року збільшилася кількість територіальних федерації, які надіслали свої дані до офісу ФЛАУ. На жаль, декілька ТФЛА з технічних причин не змогли вчасно надати цю інформацію. Тому за зверненням членів Ради та президентів ТФЛА термін її надання було подовжено. За підсумками отриманої додаткової інформації буде оновлено рейтинг ТФЛА і згідно з ним будуть розподілені 500 тисяч гривень грантових коштів. Як зазначили присутні, такий механізм є досить стимулюючим в роботі ТФЛА. Цю практику буде продовжено. Також цікаво за допомогою рейтингів аналізувати розвиток ТФЛА з року в рік. Було наголошено, що в майбутньому до програми рейтингу будуть внесені корективи, в яких врахуються нові параметри, в тому числі співпраця ТФЛА з ветеранським спортом. Вони обговорюватимуться на засіданні Комісії розвитку, яке відбудеться найближчим часом.
 
Члени Ради ФЛАУ обговорили оновлене Положення про дуже важливу структуру в діяльності ФЛАУ – Комісію атлетів (її на засіданні представляв Олександр Паламарчук). Роботу над ним вирішено завершити після затвердження змін до Статуту ФЛАУ, в якому зокрема буде приділено увагу і Комісії атлетів.
 
В «Різному» були розглянуті звернення Волинської ФЛА щодо проведення у Луцьку змагань зі спортивної ходьби, а також члена Ради ФЛАУ Віталія Матешка про створення дворівневого пакету для спонсорів, яким цікава співпраця не лише з територіальними ФЛА, але й ФЛАУ. Вирішено провести роботу у цих напрямках.
 
Наступне засідання Ради ФЛАУ відбудеться в Києві 24 березня.
Попередня статтяСправжній вчитель. Юрій Тумасов про Анатолія Якимовича Коваленка
Наступна статтяСтратегічні задачі та критерії успішності їх виконання у 2018 році