Основні рішення Виконкому ФЛАУ у лютому

258
2 лютого у Києві відбулося засідання Виконкому ФЛАУ.

 
Члени Виконкому ФЛАУ затвердили склад команди для участі у чемпіонаті світу з напівмарафону у Валенсії. До Іспанії поїде команда з трьох осіб – атлетів Романа Романенка і Софії Яремчук та головного тренера з видів витривалості Сергія Романчука.
 
***
 
Також був затверджений кількісний склад офіційної делегації національної збірної команди України з легкої атлетики для участі у Кубку Європи з бігу на 10000 метрів (19.05.2018 року, Лондон, Велика Британія), а саме:
–          вісім атлетів (чотири чоловіки і чотири жінки);
–          чотири офіційні особи (керівник делегації, старший тренер, тренер, лікар-масажист).
 
***
 
Виконком ФЛАУ затвердив стратегічні задачі та критерії успішності їх виконання у 2018 році, надані департаментом збірних команд ФЛАУ.
 
***
 
Затверджено такі зміни у календарі ФЛАУ:
–          у зв‘язку з проведенням у Дніпрі чемпіонату світу з електротяги, проведення чемпіонату України з марафону неможливе. Виконком ФЛАУ ухвалив рішення, перенести чемпіонат України з марафону на 16 вересня 2018 року;
 
–          у зв’язку з проведенням 16 вересня 2018 року чемпіонату України з марафону у Дніпрі, командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР (2003 р.н. та молодші) перенесено
з 15-16 вересня 2018 р. на 14-15 вересня 2018 р.;
 
–          у зв’язку з внесенням чемпіонату Європи-2018 з гірського бігу у календар ЕА (1 липня 2018 р, Скоп’є, Македонія) було ухвалене рішення включити до календаря ФЛАУ  відбіркові змагання з гірського бігу (вгору-вниз) 27 травня 2018 року. Проведення змагань планується на базі «Козьменщик», Закарпатської області.
 
***
 
Виконком ФЛАУ затвердив список претендентів на звання найкращих суддів року та ім’я претендента на суддівську номінацію «За відданість справі» і направив їх на затвердження Раді ФЛАУ.
 
***
 
Виконкомом ФЛАУ було прийняте рішення виступити з клопотанням щодо присвоєння:
 
–          Ігорю Віталійовичу Лонському звання «Заслужений тренер України»;
–          Сінєкову Юрію Миколайовиу звання «Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України»;
–          Сіткіну Володимиру Олександровичу стипендії Кабінету Міністрів України.
 
***
 
Орисі Дем’янюк, Василю Ковалю, Катерина Климюк, Сергію Круку, Юлії Фірсовій та Івану Панасюку було надано дозвіл на виступи за чеський легкоатлетичний клуб «Шкода Пльзень», Володимиру Кицу і Володимиру Супруну – за чеський клуб VSKUniverzitaBrno.
 
***
 
Виконком ФЛАУ ухвалив рішення виступити з клопотанням перед Міністерством молоді та спорту України про доплату грошових винагород спортсменам-переможцям Кубка світу-2014 зі спортивної ходьби та особистим тренерам, які брали безпосередню участь у підготовці спортсменів до зазначених змагань, у зв’язку з дискваліфікацією через порушення антидопінгових правил спортсменами Російської Федерації, які посіли перше місце на дистанції 50 км, та прийняттям ІААФ рішення про вручення золотої нагороди команді України.
 
До списку ввійшли такі спортсмени і тренери: Олексій Казанін, Іван Банзерук, Сергій Будза, Ігор Сахарук, Андрій Гречковський; Денис Тобіас, Володимир Яловик, Олександр Шевченко, Анатолій Соломін.
 
***
 
Члени Виконкому ФЛАУ розглянули питання щодо звільнення атлетів від участі у чемпіонаті України у приміщенні. Було ухвалене рішення надати багатоборцю Олексію Касьянову дозвіл виступити на чемпіонаті України у приміщенні в окремих видах і зарахувати цей виступ як відбірковий на чемпіонат світу-2018 у приміщенні.
 
***
 
Виконком ФЛАУ розглянув справи щодо порушення антидопінгових правил Олесею Повх і Ольгою Земляк.
Ольгу Земляк дискваліфіковано на вісім років відповідно до п.п. 32.2 (b) і 40.8 Правил ІААФ та відсторонено від участі у спортивних змаганнях, починаючи з 03.08.2017 року і до 2.08.2025 року.
Анульовано всі результати змагань, встановлені нею у період з 05.07.2016 року до 03.08.2017 року, в тому числі її позбавлено всіх титулів, нагород, медалей, балів, підлягають поверненню призові і грошові винагороди, отримані нею у вказаний період.
Їй заборонено брати будь-яку участь у змаганнях та заходах з легкої атлетики протягом періоду дискваліфікації.
Повернення Ольги Земляк до змагальної діяльності можливе після виконання умов, вказаних у п. 40.14 Правил ІААФ.
 
***
 
Олесю Повх дискваліфіковано на чотири роки відповідно до п.п. 32.2 (b) і 40.2 Правил ІААФ та відсторонено від участі у спортивних змаганнях, починаючи з 03.08.2017 року і до 02.08.2021 року.
Анульовано всі результати змагань, встановлені нею у період з 15.06.2016 року по 03.08.2017 року, в тому числі її позбавлено усіх титулів, нагород, медалей, балів, підлягають поверненню призові і грошові винагороди, отримані нею у вказаний період.
Їй заборонено брати будь-яку участь у змаганнях та заходах з легкої атлетики протягом періоду дискваліфікації.
Ваше повернення до змагальної діяльності можливе після виконання умов, вказаних у п. 40.14 Правил ІААФ.