Київська область виграла чемпіонат України з двоборства

287
2-3 березня в легкоатлетичному манежі Київської міської ШВСМ відбувся чемпіонат України з двоборства серед ДЮСШ та СДЮШОР (2003 р.н. та молодші).
 
Змагання зібрали майже 800 учасників з усіх куточків України. За попередніми заявками мало б бути ще більше, але через заметіль частина юних атлетів не зуміла дістатися столиці. За традицією спортсмени обирали два види, в яких хотіли виступати, їхні результати переводилися в очки, підсумовувалися, і за сумою балів визначалися найкращі.
 
За словами президента ФЛА м. Києва Віктора Грінюка, змагання у такому форматі є дуже корисними як для самих атлетів, так і для їхніх наставників. Адже саме у цьому віці – 13-15 років – настає час визначатися з пріоритетними видами, і саме на таких стартах випадає чудова нагода оцінити, чого ти вартий в тій чи іншій дисципліні у протистоянні зі своїми ровесниками.
 
Генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь підкреслив, що усі нинішні зірки легкої атлетики свого часу пройшли через таке двоборство. Тренування – тренуваннями, але для подальшого прогресу дітей гарним стимулом є якраз змагальна атмосфера. І цей чемпіонат України, який для багатьох учасників був першим стартом національного рівня, має відкрити шлях у великий спорт для більшості з них.
 
За підсумками чемпіонату України перемогу в командному заліку здобула збірна Київської області. Другими стали представники Дніпропетровщини, третіми – юні столичні атлети. Залік ДЮСШ виграла білоцерківська школа «Олімп», СДЮШОР – ЖСДЮСШОР (Житомир). Повні результати змагань – за ЦИМ посиланням.
Попередня статтяПідвищення кваліфікації легкоатлетичних тренерів Тернопільщини
Наступна статтяНевідоме про відоме. Олександр Безруков