Злива особистих рекордів в ідеальну погоду

302
10-11 березня у Луцьку відбувся зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби. Він був головним етапом відбору на командний чемпіонат світу, який 5-6 травня відбудеться в Тайцані (Китай).
 
– Згідно з критеріями відбору, – розповідає старший тренер збірної України з видів витривалості Денис Тобіас, – на цих змаганнях ми відбирали по п’ять атлетів на дистанції 20 км у чоловіків та жінок, по троє – 10 км у юніорів та юніорок, а також на дистанції 35 км у чоловіків – одного найкращого для участі у змаганнях на 50 км, у жінок – двох (повні критерії відбору – за ЦИМ посиланням). Отож, в Китаї ми будемо представлені 26-а атлетами, тобто повними командами на всіх дистанціях.
 
Я дуже задоволений результатами, показаними спортсменами у Луцьку. Було встановлено дуже багато особистих рекордів. Цьому не в останню чергу сприяла ідеальна погода – впродовж обох днів було 8-10 градусів тепла за Цельсієм, а також гарна організація. Також зазначу, що результати були дуже щільними. 
 
Зараз на 20-ці у чоловіків переміг Іван Лосєв з Київщини (1:20.53), другим став донеччанин Руслан Дмитренко (1:21.12), третім – з особистим рекордом волинянин Іван Банзерук (1:21.25). При тому, що основна дистанція Банзерука – 50 км. Також особисті рекорди встановили молоді атлети, на яких ми дуже розраховуємо – Віктор Шумік з Волині (1:22.57) та Едуард Забуженко з Київської області (1:23.14).
 
У жінок, також з особистим рекордом перемогу святкувала місцева атлетка Надія Боровська (1:29.22). На рівні 1:32 пройшли Інна Кашина (Сумська обл.), Валентина Мирончук (Волинська обл.) та Христина Юдкіна (Івано-Франківська обл.), яка вже відібралася до Китаю на дистанції 50 км.  
 
Також ми вперше проводили змагання з ходьби на 35 км у жінок. Після того, як ІААФ минулого року ввела до своїх офіційних змагань жіночі 50 км, ми провели з тренерами роз’яснювальну роботу, і вони дуже активно включилися в підготовку атлеток на цю дистанцію. І на командному чемпіонаті світу, вважаю, у нас будуть не погані шанси поборотися на ній за високі місця.
 
Фото – Микола Мартинюк
Попередня статтяМарина Килипко та Віталій Бутрим – найкращі легкоатлети лютого в Україні!
Наступна статтяАТЛАНТА-1996: Перший день – щасливий день!