Стартувала Західноукраїнська ліга «Дитяча легка атлетика ІААФ»

249
16 березня в Івано-Франківську у спортивному залі Комунального підприємства «Муніципальний фізкультурно-оздоровчий центр» відбувся І етап Західноукраїнської ліги за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ».
 
Змагання зібрали 6 команд учнів п’ятих класів з Ужгорода, Хмельницького, Луцька, Тернополя та Івано-Франківська (2 команди). На урочистому відкритті учасників привітали секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук, чемпіонка світу серед молоді з бігу на 1500 метрів, учасниця Олімпійських ігор в Афінах Неля Непорадна, президент Івано-Франківської ФЛА, директор департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міськради Віталій Матешко.
 
Команди у складі 4 хлопчиків та 4 дівчат демонстрували свої здібності у наступних випробуваннях: біг з елементами бар’єрів, метання спису, оббігання стійок, біг «драбинка», багатоскоки з місця, стрибки « хрестик», а також комплексна естафета «Формула-1». За підсумками випробувань перемогу здобула команда з міста Ужгорода. Срібні нагороди дістались команді з Луцька, а господарі здобули бронзові нагороди.
 
 
Діти отримали медалі, грамоти, значки, вимпели, футболки з логотипом змагань та командний кубок. Окрім змагальної частини господарі забезпечили активне дозвілля для дітей, котрі мали змогу відвідати міську ратушу та побачити Івано-Франківськ з висоти пташиного польоту, також відвідали караоке-дискотеку у приміщенні постійного партнера Івано-Франківської ТЛА театру-кіно «Люм’єр».
 
Вже 27 березня команди прибудуть в Ужгород та боротимуться за нагороди ІІ етапу Західноукраїнської ліги. А заключний етап відбудеться на початку квітня в Тернополі.