Ужгородська школа №3 виграла й другий етап Західноукраїнської ліги «Дитяча легка атлетика ІААФ»

255
27 березня в ужгородському спортивному комплексі «Юність» відбувся ІІ етап Західноукраїнської ліги за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ». На змагання приїхали команди із Хмельницького, Луцька, Тернополя, Івано-Франківська. Ужгород представляли учні спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 (переможці 1-го етапу в Івано-Франківську) та ужгородської класичної гімназії.
 
На урочистому відкритті юних спортсменів вітали заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міськради Ольга Василиндра, голова Закарпатського обласного відділення НОК України Іван Риляк, президент ФЛА Івано-Франківської області Віталій Матешко, президент ФЛА Тернопільської області Валерій Єднак, віце-президент ФЛА Закарпатської області Анатолій Коломоєць, учасник Олімпійських ігор-2016, чемпіон світу з фехтування на шпагах, Почесний громадянин Ужгорода Анатолій Герей та інші.
 
На відкритті заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай подякував організаторам, тренерам за організацію змагань з легкої атлетики у новому незвичному форматі: «Своїм прикладом ви показуєте іншим, що спорт – це сила, це задоволення від життя. Сподіваюся, що ви гарно проведете час у нашому місті і ще не раз його відвідаєте. А від сьогоднішніх спортивних змагань бажаю тільки позитивних вражень. Усім успіху, хай переможе найкращий!».
 
Традиційну музичну розминку перед початком змагань провела Юліанна Гудзь (студія G family) – постійний партнер Федерації.
 
 
Команди у складі 4 хлопчиків та 4 дівчат демонстрували свої здібності у наступних випробуваннях: біг з елементами бар’єрів, метання набивного м’яча, оббігання стійок, біг «драбинка», багатоскоки з місця, стрибкова естафета, а також комплексна естафета «Формула-1».
 
За підсумками випробувань перемогу знову здобула команда спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Ужгорода. Срібні нагороди дістались команді з Хмельницького, бронзові – тернопільчанам. Діти отримали медалі, грамоти, а команди – кубки й спеціальні подарунки від Ужгородської міської ради, Закарпатського відділення НОК України, Федерації легкої атлетики Закарпатської області та солодкі призи – фірмові торти «Ужгород» від генерального спонсора Кондитерської компанії «ASA Sweets» (директор – Сергій Семак).
 
Заключний етап Західноукраїнської ліги за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ» відбудеться в Тернополі 12 квітня.