Двоє українців – у десятці найсильніших на ультрамарфоні 50km di Romagna

281
25 квітня в Італії в провінції Романья пройшов уже 37-й за ліком ультрамарафон 50km di Romagna. На старт вийшли близько тисячі спортсменів, серед яких було й два українці – Євген Глива й Ігор Панченко.

 
50-кілометрова траса традиційно прокладена таким чином, що перша половина забігу йде вгору, а зворотні 25 км – це майже «даунхілл».
 
Основна боротьба розгорнулась між бігунами з Марокко, українцями, хорватами та італійцями. І запеклою вона була не лише через сильних суперників, а й через погодні умови: вже зранку в день старту було +27. Проте і Євген, і Ігор вибороли місця у першій десятці.
 
Глива фінішував сьомим з результатом 3:16.16 год, а Панченко замкнув першу десятку (3:19.50 год). Переможець змагань, марокканець Тарік Бамаруф став єдиним, кому вдалося вибігти з трьох годин – 2:55.57.
 
«Черговий старт завершений. До чого ж капризна Італія цього року! Три тижні тому на старті “Strassimeno 2018” був холод собачий, а сьогодні спека така, що яєчню смажити можна, – коментує виступ Євген Глива. – Якщо загальним результатам на старті сезону (друге місце на “Strassimeno 2018” та сьоме місце на “50 km di Romagna”) більш-менш задоволений, то над часом по трасі ще треба працювати».