Тренерський штаб збірної визначився з місцем передолімпійського збору

226
Наприкінці лютого президент ФЛАУ Ігор Гоцул та державний тренер України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник побували в Японії, де ознайомилися з можливими місцями проведення передолімпійських зборів нашої легкоатлетичної команди перед Іграми-2020.
 
І ось зараз до України з візитом у відповідь прибула японська делегація представників префектури Нара – генеральний директор департаменту спорту та туризму Хітоші Масуда, директор департаменту спорту Коджі Міхара та провідний фахівець департаменту спорту Макі Морімото.
 
– Після повернення з Японії ми провели багато консультацій з тренерами та спортсменами, – розповідає В’ячеслав Тиртишник. – Показували їм привезені матеріали, ділилися враженнями, і дійшли висновку, що найкращим місцем для передолімпійської підготовки буде місто Касіхара у префектурі Нара.
 
Ми повідомили про своє рішення нашим японським колегам, і вони вирішили прибути до України з візитом у відповідь, щоб більш детально обговорити всі технічні моменти.
 
Одним з наших побажань було, щоб під час зборів з нами поруч не перебували суперники. Але японська сторона повідомила, що раніш за нас про підготовку в Касіхарі домовилася збірна Казахстану, і як альтернативний варіант запропонувала нам провести передолімпійський збір у столиці префектури – однойменному місті Нара. Проте ми все-таки вирішили зупинитися на Касіхарі. З казахстанськими легкоатлетами, думаю, не посваримося. А це місто компактніше за Нару, спокійніше, знаходиться в зеленій зоні, без промислових об’єктів та факторів, кі можуть відволікати. До того ж в готелі, на відміну від того, що в Нарі, є гарний великий спа-салон, яким спортсмени зможуть користуватися для відновлення в будь-який час. Окрім цього, температура в Касіхарі на декілька градусів нижча, ніж в Токіо, що також є перевагою.
 
Найважливіше, про що ми з Ігорем Гоцулом домовилися під час зустрічі з японцями в Києві, – це логістика переміщення атлетів зі зборів безпосередньо на Олімпійські ігри. Відстань від Касіхари до Токіо складає близько 500 км, і організація такого трансферу – справа складна (в тому числі і з точки зору проведення бюджетних коштів) і достатньо коштовна. Наші японські колеги зв’язалися з урядом Нари і повідомили, що вони повністю беруть на себе питання перевезення українських атлетів з тренувального табору в Олімпійське селище. А ми плануємо, щоб перед виступом наші спортсмени знаходилися в селищі якомога менше – приїжджали до нього буквально за два дні до змагань.
 
 
Отож, після узгодження всіх нюансів, японці мають найближчим часом надати нам остаточну відповідь стосовно місця нашої дислокації перед Токіо-2020. Також зазначу, існує велика ймовірність, що наші легкоатлети будуть там не єдиною українською командою. З ініціативи ФЛАУ в Мінмолодьспорту японські гості провели презентацію своєї префектури для представників інших видів спорту, вислухали їхні вимоги щодо умов завершального етапу підготовки до Олімпіади та обмінялися контактами для подальшого зв’язку.
Попередня статтяАнтидопінгова профілактика – зі студентської лави
Наступна статтяРуслан Дмитренко не виступить на командному чемпіонаті світу