«Діамантова ліга»-2018: за день до старту

317
4 травня етапом у Досі відкриється новий сезон «Діамантової ліги». Від України участь у змаганнях візьмуть двоє атлетів: Андрій Проценко змагатиметься зі стрибків у висоту, а Тамара Твердоступ виступить у якості пейсмейкера на дистанції 3000 метрів.

 
Найбільше уваги у секторі для стрибків у висоту буде прикуто до місцевого улюбленця, катарця Мутаза Есса Баршима. Крім Проценка кинути виклик йому спробують, зокрема, Махд Еддін Газаль з Сирії і німець Матеуш Пржибилко. Серед учасників і чемпіон світу 2007 року Дональд Томас з Багам.
 
Дистанція 3000 метрів серед жінок завершуватиме програму «діамантового» етапу в Катарі. Очікується, що за перемогу тут посперечаються кенійка Геллен Обірі, чий особистий рекорд дорівнює 8.20,68 хв, та американка Дженні Сімпсон. Виклик їм спробують кинути і британка Ейліш МакКолаган та кенійки Ліліан Касаіт Ренгерук і Агнес Джебет Тіроп. Проте й інших суперниць списувати з рахунків не варто, адже початок сезону, як і самі дівчата, можуть бути дуже непердбачуваними.
 
Разом з «Діамантовою лігою» стартує і «діамантова» гра – Fantasy Diamond League, – де майстри й любителі прогнозів можуть спробувати свої сили. Дізнатися правила та зіграти ви можете на сайті fantasydiamondleague.com.
Попередня статтяТайцан-2018: розклад, призові та правила командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби
Наступна статтяТайцан-2018: закордонні канали, які покажуть командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби