Надія Боровська: «Якщо збережемо тенденції, наступного разу маємо бути в призах»

425
Волинянка Надія Боровська їхала на командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби у статусі чемпіонки України. У Китаї на дистанції 20 км вона виступила на тому ж рівні, як і двома місяцями раніш у Луцьку (1:29.28 проти 1:29.22). Проте цього вистачило лише для 11-го місця в індивідуальному заліку, а командою Україна стала тут четвертою.
 
– Враження трошки не однозначні, – прокоментувала свій виступ Надія. – Ми дуже раді за наших спортсменів, які здобули медалі на дистанціях 50 км. Але зовсім трішки не вистачило, щоб наша жіноча «двадцятка» також потрапила до трійки. Але прогрес є. Минулі рази ми були сьомими, шостими, наразі ми вже четверті. Сподіваюся, що наступного разу обов’язково будемо на п’єдесталі.
 
– Завдяки чому вдається досягти прогресу?
 
– Тренування, підтримка і, певно, досвід. В Луцьку в березні на зимовому чемпіонаті України я вийшла з часу 1 година 30 хвилин, про що давно мріяла. І зараз підтвердила цей час.
 
– Де більше подобається готуватися – на зборах в Україні чи за кордоном?
 
– У нас хороші гори, в тій же Ворохті можна якісно тренуватися і показувати хороші результати. Але все-таки трошки не вистачає інфраструктури. Ну і високогір’я нам дуже потрібне, як, наприклад, в Киргизії, де ми працювали восени. Отож без закордонних зборів ніяк не обійтися.
Попередня стаття19 травня у Вінниці зберуться найкращі бар’єристи та «середньовики» країни
Наступна статтяСклад українських команд з ходьби та марафону на чемпіонат Європи-2018