Юлія Чумаченко та Андрій Ковальов виграли Меморіал Ковпака-2018

308
У Миколаєві на Центральному міському стадіоні відбулися традиційні змагання зі стрибків у висоту, присвячені пам’яті Заслуженого тренера України Ігоря Ковпака.
 
Змагання проходили під дощем, що певною мірою завадило атлетам показати високі результати. У жінок перемогу здобула місцева спортсменка Юлія Чумаченко, якій підкорилася планка на висоті 1 м 80 см. Другою стала Дар’я Кучіна з Херсона (1.75). У чоловіків перемогу здобув ще один представник Херсонщини – Андрій Ковальов (2.10). Цікаво, що змагання юніорів з таким самим результатом виграв львів’янин Владислав Лавський. Також зазначимо, що Павло Ковпак, син уславленого тренера, став на цих змаганнях третім серед дорослих (1.95).
 
Окрім цього в програмі турніру відбувся науково-практичний семінар для тренерів. Доповідачами стали практичні фахівці спорту високих досягнень. Так, Заслужений тренер України Геннадій Зуєв зупинився в своїй доповіді на тренуванні висококваліфікованих стрибунів у висоту, розповів про власні методи відбору, тестування та комплексний підхід у використанні вправ швидкісно-силової підготовки. Олена Демідова зосередилась на медійності та конкурентності легкої атлетики, шляхах залучення дітей до занять нашим видом спорту. Практичний психолог Ганна Петрова висвітлила особливості психологічної підготовки в роботі з дітьми на різних етапах їх розвитку.