У Кропивницькому триває реконструкція двох легкоатлетичних арен

238
Декілька років тому в Кропивницькому було відреконструйовано стадіон «Зірка», який отримав сертифікат другого класу ІААФ. І ось наприкінці цього – на початку наступного року у місті має з’явитися ще дві спеціалізовані легкоатлетичні споруди. Мова йде про стадіон факультету фізичного виховання місцевого Педагогічного Університету, а також манеж ДЮСШ-2. Хід їх реконструкції днями проінспектував президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.
 
Якщо «Зірку» було реконструйовано завдяки співробітництву ФЛАУ та приватного бізнесу, то дані об’єкти – це результат роботи Федерації з облдержадміністрацією, міською владою та народними депутатами.
 
Стадіон педуніверситету розташовано в центральній частині міста, він має давні легкоатлетичні традиції. Зокрема, там тренувалися атлети, які є студентами факультету фізвиховання, учні спортшкіл міста. Але поступово він опинився у дуже поганому стані. І ось нещодавно розпочалася його масштабна реконструкція. Заплановане облаштування бігових доріжок, легкоатлетичних секторів, зокрема метальних – тут можна буде займатися усіма видами метань. Також відбудеться огородження арени, щоб захистити її від вандалізму, та облаштування трибун.
 
 
Реконструкція відбувається з бюджету державної інвестиційної програми, яку активно лобіювали ФЛАУ та Народний депутат України Олександр Горбунов. Як результат – кошти було виділено по лінії Міносвіти, і до кінця року Кропивницький має отримати ще один стадіон для тренувань и проведення невеликих дитячих змагань.
 
Також президент ФЛАУ Ігор Гоцул побував на другому об’єкті. Це – спортивний зал ДЮСШ-2, з якого планується обладнати повноцінний легкоатлетичний манеж. Задля розширення споруди тут вже знесено стіни і встановлюються опори під майбутні конструкції. У підсумку тут буде обладнано стандартний легкоатлетичний манеж з чотирьома біговими доріжками по колу, розминочною 120-метровою прямою, всіма легкоатлетичними секторами, якісним синтетичним покриттям.
 
 
Окрему увагу при перемовинах з керівництвом міста та області пан Гоцул приділив такому проблемному моменту, як благоустрій території, зокрема, обладнання парковок, якісної під’їзної дороги, що необхідно для повноцінного функціонування манежу.
 
Додамо, що роботи тут виконуються за кошти місцевого бюджету, держбюджету (через Фонд регіонального розвитку). Також реалізація проекту стала можливою завдяки співробітництву ФЛАУ з обласною владою за дуже активної підтримки Олександра Горбунова.