Рекорд України та норматив на «дорослу» Європу від юніора Василя Макуха

335
2-3 червня у Луцьку відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів. Загальний залік змагань виграла збірна Харківської області, другими стали господарі чемпіонату, третіми – представники Дніпропетровської області. А от щодо індивідуальних показників, то головним героєм став атлет з Тернопільщини.
 
– Це був один з етапів підготовки до юніорського чемпіонату світу, який 10-15 липня відбудеться в Тампере (Фінляндія), – розповідає старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв, – і дуже приємно, що атлети цієї вікової групи перехопили естафету у юнаків. Маю на увазі національні рекорди. У травні юнацькі рекорди України встановили Михайло Кохан та Валерія Іваненко, а зараз Василь Макух з Тернопільської області оновив юніорський рекорд країни, подолавши стометрівку за 10,29! Це – доволі серйозний результат, який є нормативом на дорослий чемпіонат Європи! Також варто відзначити тут волинянина Еріка Кострицю, який посів друге місце. 10,51 – дуже гарний час для спортсмена юнацького віку. Отож, спринтери були на висоті.
 
З решти атлетів варто відзначити одного з наших лідерів, Михайла Гаврилюка з Івано-Франківської області, який впевнено виглядав в метанні молота – 75.70. Олександра Зарицька з Київщини у метанні спису виконала і норматив майстра спорту, і норматив на юнацький чемпіонат світу. Також у потрійному стрибку показали результати, які дають їм право виступити в Тампере, Марія Адамчук з Дніпропетровщини (12.85) та Артем Коноваленко з Донецької області (15.82).
 
Вперше за багато років ми будемо представлені на юніорському чемпіонаті світу на дистанції 5000 метрів, завдяки впевненій перемозі Богдани Семьонової з Донеччини з часом 16.31,17
 
Отож, на сьогодні для участі в юніорському чемпіонаті світу у нас виконано 21 норматив. Є ще низка спортсменів, яким зараз до нього не вистачило зовсім трохи, і вважаю на основному чемпіонаті України серед юніорів (21-23 червня, Кропивницький) їм до снаги буде показати необхідні результати і відібратися до збірної.
 
Ну і також хочу окремо відзначити гарну організацію змагань. Особливо приємно, що довгі метання виконувалися в центральне ядро арени – це робить національний чемпіонат особливо яскравим та видовищним.
Попередня статтяСклад збірної України на юнацький чемпіонат АБАФ-2018
Наступна статтяПереможні дублі українських багатоборців у Греції