Українки на «Діамантовій лізі» у Стокгольмі

310
10 червня Стокгольм приймав етап «Діамантової ліги».

 
Юлія Левченко повторила найкращий результат сезону зі стрибків у висоту (1,94 м) і стала з ним четвертою. Шведці Еріці Кінсі, яка була третьою, вона поступилася лише за спробами.
 
Спроби вирішили й долю першого місця. За ними перемогла Марія Ласіцкене. Вона, як і болгарка Мірела Демірева, подолала 2,00 м.
 
Стрибки з жердиною серед жінок на цьому етапі не входили до «діамантових» дисциплін, але від того були не менш цікавими українцям, адже там змагалася Марина Килипко. Повторивши найкращий результат сезону (4,45 м), вона стала третьою. Перемогла американка Сенді Морріс (4,86 м – рекорд змагань).
 
Фредрік Дакрес їде зі Стокгольма не лише з перемогою, а й з найкращим результатом сезону й рекордами змагань і Ямайки з метання диска – 69,67 м. Кенієць Фергюсон Черуйот Ротіч очолив світовий топ-лист сезону з бігу на 1000 метрів (2.14,88 хв), американка Брайянна МакНіл з бігу на 100 метрів з бар’єрами (12,38 с), ефіоп Селемон Барега – з бігу на 5000 метрів (13.04,05 хв). Абдеррахман Самба відзначився рекордами Азії, Катару і «Діамантової ліги» з бігу на 400 метрів з бар’єрами (47,41 с).
Фото (с)Павло Маменко
Попередня статтяВолодимир Киц поповнив лави володарів берлінського нормативу
Наступна статтяPapaflessia: перенесені рейси перемозі не завада