Наталія Пигида: «Пригадати біг, розбігтися і відібратися в естафеті на Берлін»

317
Давненько не було видно на бігових доріжках дворазову чемпіонку Європи Наталію Пигиду. І ось нарешті вона повернулася! Першими змаганнями, в яких вона взяла участь після тривалої перерви, пов’язаної з народженням дитини, був «Kyiv Athletic Festival». На своїй коронній 400-метрівці (особистий рекорд – 50,62) Наталія показала третій час – 54,64.
 
– Якщо пригадати, то в останнє я на змаганнях бігала ще в 2015-му році. В 2016-у зимовий сезон пропускала, готувалася до літнього, але через вагітність стартувати не вийшло. Отож, це мої перші змагання за останні майже три роки. Можна сказати – текстові, щоб пригадати сам біг по дистанції. Тренер Володимир Клименко поставив завдання, щоб я вклалася в мітки на 200, 300 метрах. З цим я впоралася. Тепер працюватимемо далі над фінішем. Спеціально до цього старту не готувалася, планувала виступати на чемпіонаті України. Зараз перебуваю на завантаженні, щодня тренуємося. Сподіваюся, далі розбіжуся, пригадаю що це таке взагалі, біг на 400 метрів.
 
– Плани на сезон – просто пригадати, розбігтися, чи, якщо пощастить, відібратися на чемпіонат Європи в Берліні?
 
– Замахнутися на Берлін хочу, але не на особистий вид. Загадувати не люблю, але хотілося б. На чемпіонаті України прагнутиму здобути місце в естафетній команді. На даний момент мені цього буде достатньо. А далі вже – чемпіонат світу-2019, Олімпійські ігри-2020. Загалом основні наші погляди – на Токіо. Щоб ближче до того часу зміцніти, увійти у форму.
 
– Поки що готуєтеся в Україні, нікуди не їздили?
 
– Ми були взимку і в березні на зборах в Португалії. Зараз ми тут сидимо. Я в Броварах і живу, і тренуюся. Стадіон в п’яти метрах від дому, зручно.
 
– Як проходять розлучення з сином?
 
– Так він з нами майже весь час, і на збори в тому числі їздив. Йому вже рік і чотири місяці. Кли бабуся приїжджає, то гуляє з ним, поки ми на тренуванні. А так він усюди з нами, дитя стадіону!