Ольга Саладуха: «У Луцьку хочу підкріпити амбіції на берлінський п’єдестал»

250
Найзірковішою учасницею чемпіонату Києва з легкої атлетики, який відбувся 3-4 липня, була чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор Ольга Саладуха.
 
Вона без особливих проблем виграла змагання з потрійного стрибка. Для цього їй вистачило стрибка на 14 м 05 см. Проте, звісно, золота медаль не була головним завданням Ольги на цей старт.
 
– Потихеньку рухаємося, – розповідає Ольга Саладуха. – Ще є місяць на те, щоб виправити помилки. Тому прийняли рішення відмовитися від стартів рівня «Діамантової Ліги», де присутнє емоційне навантаження, і пробуємо розбіги. Поки що не зв’язуються стрибок з розбігом, і тому виконуємо тренувальні стрибки на таких змаганнях, де можна їх корегувати в спокійній атмосфері. Ще, можливо, поїду виступлю в Марокко, а потім – чемпіонат України на чемпіонат Європи.
 
– Минулого року ви, маючи норматив, відмовилися від участі в чемпіонаті світу, зіславшись на те, що не готові якісно до нього. Зараз такого варіанту розвитку подій не буде?
 
– Цього року в мене все більш-менш стабільно. Трошки краще, ніж в минулі роки. З заступами були гарні стрибки, є від чого відштовхуватися. Зрозуміло, що 14.20, які я зараз маю, не дають права навіть замислюватися про п’єдестал. Треба додавати до 14.50-14.60, впевнено дивитися вперед, працювати.
 
– Минулого тижня ви перемогли на командному чемпіонаті України з результатом 14.25. Щоправда, тоді вітер трошки перевищував норму в 2 м/с.
 
– В Кропивницькому, чесно кажучи, стрибала з температурою. Були там гарні спроби, але з заступами. Боялася ризикувати. Певно, через слабкість, пов’язану з хворобою. Але самі стрибки всиляють оптимізм. Маю надію, що скоро все складеться, як потрібно.
 
– А якщо порівнювати сьогоднішні стрибки з кропивницькими?
 
– Сьогодні було взагалі просто тренування під навантаженням, потрібно було зробити розбіг зі стрибком. Тому тут коментувати щось зайве.
 
– Загалом підготовчу роботу до сезону зробили всю як планувалося?
 
– Тут ніяких питань не має, все пройшло гладенько, зробили, що хотіли. Залишився ще один невеликий тренувальний збір перед чемпіонатом України. Він відбудеться у Хмельницькому. І все.
 
– На чемпіонат Європи у вас вже виконано норматив. Яку мету ставитиме перед собою на чемпіонаті України?
 
– Хочеться для себе стрибнути на 14.50, закріпитися, щоб до Берліна вже їхати з підкріпленими амбіціями на результат, який дасть мені право піднятися на п’єдестал.
Попередня статтяВечірні кваліфікації українців у перший день чемпіонату Європи U18
Наступна статтяРозклад виступів українців у другий день чемпіонату Європи U18