Українські молотобойці виграли дві медалі чемпіонату світу U20

365
Михайло Кохан і Михайло Гаврилюк стали срібним і бронзовим призерами з метання молота на чемпіонаті світу U20, що триває у Тампере.

 
Гаврилюк до п’ятої спроби йшов у першій трійці, аж поки Кохан кидком на позначку особистого рекорду (79,68 м) не витіснив його за межі «призів» і сам не піднявся на проміжну другу сходинку.
 
Поборовшись до останнього, Гаврилюк зумів повернутися у трійку. Спробою на 77,71 м він виграв бронзову медаль. А цей результат став для нього особистим рекордом.
 
Чемпіоном світу U20 став британець Джейк Норріс (80,65 м).
 
Зазначимо, що юніори метають молот вагою 6 кг.
 
 
***
 
Дар’я Діханова подолала 800 метрів з сьомим результатом (2.15,45 хв) і зуміла піднятися на чотири сходинки. У підсумковому протоколі змагань з семиборства вона 17-та (5355 очок).
 
Чемпіонкою світу U20 з найкращим результатом сезону у світі серед юніорок стала британка Ніам Емерсон (6253 очка). Срібло з національним юніорським рекордом Австрії виграла Сара Лаггер (6225), а бронзу з національним юніорським рекордом Польщі – Адріанна Сулек (5939).
 
***
 
Лише одного сантиметру і однієї сходинки не вистачило Артему Коноваленку, аби подолати кваліфікацію з потрійного стрибка. З результатом 15,67 м він 13-й. Не зміг пройти далі і Артур Малишенко (15,44 м).
 
Не вдалося вийти до фіналу й українській естафетній четвірці у складі Андрія Авраменка, Еріка Костриці, Олександра Пирогова і Андрія Василевського. Хлопці показали час 41,09 с.
 
 
Всі результати змагань – на сайті ІААФ.
Попередня статтяКваліфікація Лепеля і вихід на фінішну пряму Діханової
Наступна статтяДві українки – у трійці на етапі «Діамантової ліги» у Рабаті