Василина Вітовщик: «Коли бачиш український прапор, ти просто не можеш здаватися!»

236
Українка Василина Вітовщик встановила особистий рекорд зі спортивної ходьби на 50 км (4:23.15 год) і фінішувала п’ятою на чемпіонаті Європи у Берліні.

 
Досить тривалий час Вітовщик трималася у першій трійці, проте погода зробила свою справу.
 
«Десь після 35-го кілометру відчула, що отримала сонячний удар, – пояснює Василина Вітовщик. –   На жаль, від цього ніхто не застрахований.
 
Можливо, я зашвидко почала, а краще було б поберегти сили на фініш… Насправді, рада, що дійшла, хоча, звісно, хотілось показати вищий результат, ввійти до першої трійки, щоб на п’єдесталі стояли лише українки. Але це все досвід, не все одразу. Будемо працювати над своїми недоліками, намагатимемося до наступного сезону виправити помилки і обов’язково ще виграти медаль.
 
Щодо того, що отримувала досить багато зауважень від суддів… Так, є технічні огріхи. Два роки тому травмувала м’язи задньої поверхні стегна. Час уже ніби й пройшов, але це все ще відображається на техніці. Будемо працювати і над нею, виправляти. Спортивна ходьба – дуже суб’єктивний вид спорту, і від техніки залежить дуже багато.
 
Дуже приємно, коли йдеш, бачиш український прапор – і розумієш: як би не було тяжко, як би ноги не зупинялися, ти просто не можеш здатися. Ти чуєш українську мову по трасі, бачиш не лише спортсменів і знайомі обличчя з федерації, а й звичайних людей, які живуть у Німеччині або і в інших країнах, і приїхали, щоб нас підтримати. Це неймовірні відчуття!»