Подвійна українська перемога у Роверето

264
Після чемпіонатів Європи або світу один з найулюбленіших турнірів легкоатлетів щорічно приймає Роверето. 23 серпня в Італії зібралося досить зіркове сузір‘я спортсменів, серед яких були і чемпіони континенту, і призери. Не стали винятком і українці.

 
До Роверето приїхали відразу десять українських легкоатлетів. Одна з них, Ольга Бібік, виконувала роль пейсмейкера на дистанції 800 метрів. Інші ж змагалися за якомога вищі місця і результати.
 
На старт 400-метрівки з бар’єрами вийшли всі три учасниці чемпіонату Європи від України. Срібна медалістка Берліна-2018 Анна Рижикова впевнено перемогла, показавши час 55,74 с. Вікторія Ткачук була четвертою (56,47 с). Марія Миколенко у своєму забігу фінішувала п’ятою, слідом за Ткачук, але за результатами двох посіла шосте місце (57,52 с).
 
Ще одну перемогу Україна відсвяткувала у секторі для стрибків у висоту. Андрій Проценко став першим з результатом 2,26 м. Такий же результат показали ще два атлети – кенієць Метью Саве й італієць Джанмарко Тамбері, – проте за спробами обоє поступилися Проценкові. Дмитро Дем’янюк посів шосте місце (2,15 м).
 
Дві треті сходинки маємо з бігу на 800 метрів серед жінок і стрибків у довжину серед чоловіків. Третьою фінішну лінію на 800-метрівці перетнула Наталія Прищепа. Час українки – 2.00,26 хв. Перемогла француженка Реней Ламот (1.59,58 хв).
 
Владислав Мазур у найкращій зі спроб стрибнув у довжину на 7,73 м і замкнув першу трійку. Переміг грек Мілтіадіс Тентоглу (8,00 м).
 
Ще двоє українських атлетів змагалися у секторі для метання списа. Ганна Гацько-Федусова у змаганнях серед жінок стала сьомою (55,06 м). У змаганнях серед чоловіків Юрій Кушнірук після двох заступів третю спробу пропустив і завершив турнір без результату.