Переможний дубль українок на турнірі IAAF World Challenge у Загребі

256
Анна Рижикова продовжує переможну ходу на шляху до Континентального Кубка ІААФ. Цього разу українка перемогла на змаганнях серії IAAF World Challenge у Загребі.

 
Вже традиційно для останніх турнірів на старт дистанції 400 метрів з бар’єрами вийшли відразу три українки – Анна Рижикова, Вікторія Ткачук і Марія Миколенко. Проте якщо до цього до призової трійки здебільшого входила лише Рижикова, то у Загребі до неї приєдналася і Ткачук.
 
Анна Рижикова у Хорватії подолала дистанцію за переможні 55,89 с. Вікторія Ткачук перетнула фінішну лінію другою (56,24 с). Марія Миколенко з результатом 58,14 с була шостою.
 
Разом з Рижиковою до Острави на Континентальний Кубок ІААФ вирушить і стрибун у довжину Сергій Никифоров. У Хорватії у найкращій зі спроб, третій, він приземлився на позначці 7,88 метрів і посів четверте місце, лише сантиметром поступившись шведу Тобіасу Нільссону Монтлеру – одному з тих спортсменів, з замірюванням стрибків якого на чемпіонаті Європи у Берліні і виник скандал. Цього разу швед посів вище місце, ніж українець.
 
Переміг з рекордом змагань Луво Манйонга з ПАР. Він став єдиним, хто стрибнув за 8-метрову позначку. А його результат – 8,46 м – виявився лише на один сантиметр кращим, ніж попереднє найкраще досягнення змагань, встановлене легендарним панамцем Ірвінгом Саладіно ще у 2007 році.
 
Фото з особистої сторінки Анни Рижикової у соціальних мережах
Попередня статтяУвага! Обмеження руху транспорту у Києві у зв’язку з проведенням Intersport Run UA
Наступна статтяУ Бахмуті відбулися змагання на призи Ірини Ліщинської