В’ячеслав Тиртишник: «Учасники Конгресу ABAF врахували всі наші побажання при формуванні календаря-2019»

364
25 вересня у Белграді відбувся Конгрес Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF).

 
Участь у Конгресі, зокрема, взяли президент IAAF Себастьян Кое, президент ЕА Свен Арне Хансен і президент ABAF і віце-президент ЕА Добромір Карамарінов. Україну представляли державний тренер з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник і генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь.
 
За словами Себастьяна Кое, за роки свого існування ABAF стала найпотужнішою міжнародною легкоатлетичною організацією після IAAF i EA. А під час Конгресу вона поповнилася ще однією національною федерацією. 19-м членом ABAF затвердили Сан-Марино.
 
Значну увагу під час Конгресу приділили роботі над календарем ABAF на 2019 рік. Досить активну участь у його формуванні брала й українська делегація. «Головним і найбільш приємним моментом для нас, звісно, стало те, що Києву довірили приймати чемпіонат ABAFз напівмарафону,– говорить В’ячеслав Тиртишник. – Також важливо було уникнути накладок у наших календарях. Ми звертали увагу членів ABAF на дати проведення національних офіційних турнірів в Україні. І ми дуже цінуємо те, що до нас прислухалися і врахували наші побажання. У результаті цього жодні змагання у наших календарях у 2019 році не співпадають».
 
 
Починаючи з 2019 року, на чемпіонаті ABAF з легкої атлетики будуть введені кваліфікаційні нормативи. Їх узгодять і опублікують згодом. Крім того на чемпіонатах ABAF у різних вікових категоріях, які проводитимуться на стадіонах, з наступного року буде скорочена кількість представників у офіційних делегаціях.
 
У перервах представники від України спілкувалися з представниками інших делегацій. «Цього разу у якості гостя була запрошена Федерація легкої атлетики Польщі, а саме її президент і генеральний секретар. Найбільше часу ми приділили спілкуванню з ними і керівництвом Федерації легкої атлетики Туреччини, – говорить В’ячеслав Тиртишник. – Обговорювали організаційні моменти проведення підготовки команди та змагань. Особливу увагу звернули на формування національних календарів».
 
Нагадаємо, що після Конгресу у Белграді Свен Арне Хансен завітав до Києва. У результаті його візиту ФЛАУ і ЕА виступили з заявою про наміри Києва претендувати на проведення командного чемпіонату Європи з легкої атлетики (Суперліга) у 2021 році.