Українські легкоатлети стартували на юнацьких Олімпійських іграх

329
Перший етап змагань на юнацьких Олімпійських іграх для п’яти українських легкоатлетів позаду.

 
Нагадаємо, що цьогорічний формат змагань дещо змінений: легкоатлети змагаються у два етапи, сума місць, зайнятих на кожному з них, додається і за нею визначають переможця. Іншими словами, замість кваліфікацій і фіналів на атлетів, за великим рахунком, чекають два фінали, за сумою яких і буде визначене місце кожного з них. При цьому атлети, які змагаються з бігу на 1500 метрів, 3000 метрів і 2000 метрів з перешкодами, у якості другого етапу бігтимуть крос.
 
Так, у перший день Олег Дорощук став третім зі стрибків у висоту з результатом 2,09 м. А чи виграє він медаль і яку саме, дізнаємося 14 жовтня, коли всі спортсмени знову вийдуть у сектор.
 
Світлана Жульжик за результатами трьох забігів стала сьомою з бігу на 800 метрів, що на другому етапі дозволить їй бігти у найсильнішому забігу і збільшить її шанси на високий результат. 11 жовтня вона подолала дистанцію за 2.09,73 хв.
 
Наталія Дишлюк поборолася на фінішній прямій і зуміла фінішувати четвертою в забігу і 15-ю за результатами всіх трьох забігів на 400 метрів. Її результат – 57,67 с.
 
Марія Ященко з результатом 3,65 м була дев’ятою зі стрибків з жердиною, а Марія Горєлова стала сьомою зі стрибків у довжину (5,71 м).
 
На всіх цих атлетів чекає другий етап. Зазначимо, що 11 жовтня їм довелося змагатися за холодної погоди, з сильним вітром і дощем.
Попередня статтяЛеонід Бартенєв святкує ювілей
Наступна статтяІвано-Франківськ протестував трасу чемпіонату України з кросу