В діях першого заступника Міністра молоді та спорту України Ігоря Гоцула відсутній конфлікт інтересів – рішення суду

243
Печерським районним судом м. Києва винесено постанову від 07.11.2018 р, про закриття провадження відносно першого заступника Міністра молоді та спорту України Гоцула Ігоря Євгенійовича за ч.2 ст.172-7 КУпАП.

 
 
У березні 2018 року Національним агентством з питань запобігання корупції відносно Гоцула І.Є. було складено протокол про адміністративне правопорушення на підставі підпункту “а” п. 1 частини 1 статті 3 ЗУ “Про запобігання корупції”. Останній, перебуваючи на посаді першого заступника Міністра, начебто вчиняв дії в умовах реального конфлікту інтересів у вигляді розгляду та погодження документів Федерації легкої атлетики України, президентом якої він є.
 
НАЗК було спрямовано до Печерського районного суду м. Києва відповідний адміністративний протокол. З висунутими звинуваченнями Ігор Гоцул категорично не погоджувався, про що зазначив в протоколі.
 
Судовий процес тривав вісім місяців. Гоцул І.Є. особисто відвідував засідання суду. На останньому засіданні у листопаді 2018 р. прокурор пропонувала суду закрити провадження відносно першого заступника Міністра через сплив строку давності притягнення до відповідальності. Водночас Ігор Гоцул наполіг на розгляді справи по суті, що і було зроблено судом.
 
В результаті розгляду справи по суті, Печерський районний суд м. Києва дійшов висновку, що «в матеріалах справи про адміністративне правопорушення відсутні докази наявності у Гоцула І.Є. факту суперечності між приватним інтересом і службовими повноваженнями».
 
Суд також не встановив «факту реального впливу суперечності між приватним та службовим інтересом на об’єктивність або неупередженість рішення».
 
Суд, оцінивши докази у справі у їх сукупності, за своїм внутрішнім переконанням та з точки зору належності, допустимості та достатності для висновку про вчинення особою адміністративного правопорушення, зазначив, що в даному випадку не відбулась подія адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 КУпАП. Тому у діях Гоцула І.Є. відсутній склад адміністративного правопорушення, у зв’язку з чим провадження у справі було закрито.
 
Рішення суду є остаточним. Таким чином, будь-які заяви про наявність в діях першого заступника Міністра молоді та спорту Ігоря Гоцула конфлікту інтересів не відповідають дійсності.
Попередня статтяКатерина Коваль і Андрій Краковецький – найкращі легкоатлети листопада в Україні
Наступна статтяФінал серії змагань «Ліга витривалості-2018»