Норматив Чорномаза у Глазго та перемоги Смелика і Чубковцової

305
19 січня Усть-Каменогорськ приймав міжнародний турнір на призи Олімпійської чемпіонки Ольги Рипакової. Змагання у Казахстані відбувалися вже вп’яте, а участь у них традиційно взяли українські легкоатлети.

 
Богдан Чорномаз зробив рішучий крок з Усть-Каменогорська у Глазго. 7,88 секунд, показані ним на дистанції 60 метрів з бар’єрами, стали не лише переможним часом і рекордом спортсмена та змагань, а й нормативом для участі у чемпіонаті Європи у приміщенні. Для потрапляння до складу команди Чорномазу ще необхідно буде ввійти до першої трійки на чемпіонаті України у приміщенні.
 
Ганна Чубковцова, яка нещодавно також виконала норматив для участі у чемпіонаті Європи у приміщенні, в Усть-Каменогорську перемогла на 60-метрівці з бар’єрами, не залишивши суперницям жодного шансу. Її час – 8,27 с. А вже за лічені хвилини українка долала «гладкі» 60 метрів, на яких фінішувала четвертою (7,58 с).
 
Сергій Смелик підтвердив статус фаворита і переміг з рекордом змагань з бігу на 60 метрів – 6,79 с.
 
На завершення змагань усі троє також брали участь у змішаних естафетах у складі об’єднаних команд. Щоправда, Чубковцова і Чорномаз зі Смеликом бігли у різних командах.
 
Ілля Кравченко у секторі для стрибків з жердиною подолав 5,00 метрів і замкнув першу трійку.
 
У секторі для потрійного стрибка змагався Олександр Малосілов. Приземлившись у найкращій зі спроб на позначці 15,88 м, він посів п’яте місце.
Фото (с)Дмитро Вакулка