Бомбові стрибки та злива особистих рекордів!

199
У Сумах в манежі СумДУ стартував головний старт зимового національного сезону – чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні. Перші його результати відверто порадували.
 
Головною подією четвергової сесії були фінальні змагання жінок зі стрибків у висоту. Суперконкуренція, яка останнім часом точиться на внутрішній арені у цій дисципліні, мала місце і зараз. Відразу трьом дівчатам вдалося подолати планку на висоті один метр 97 сантиметрів – киянкам Юлії Левченко, Ірині Геращенко, а також харків’янці Катерині Табашник. Після цього глядачі побачили стрибки і на 2.01 – цю висоту намагалися штурмувати Левченко та Табашник. Втім, наразі їм її взяти не судилося. Отож за спробами золота нагорода дісталася Левченко, срібна – Геращенко, бронзова – Табашник.
 
Найкращий результат сезону у світі показала переможниця змагань п’ятиборок Аліна Шух з Київщини – 4581 очко. Причому в трьох видах вона встановила особисті рекорди – 60 м з/б (8,86), штовханні ядра (15.08) та бігу на 800 м (2.15,24).
 
У фіналах з бігу на 60 метрів впевнені перемоги здобули киянка Яна Качур (7,39) та Олександр Соколов з Миколаївської області (6,68). Що цікаво, у змаганнях чоловіків бронзову нагороду здобув гість з Туреччини Кайган Озер (6,81). Ця країна делегувала на наш чемпіонат доволі солідну команду.
 
Відбулося у четвер ще два фінали. Змагання чоловіків у стрибках з жердиною несподівано виграв 18-річний Ілля Кравченко з Київщини (5.40). А фінал у штовханні ядра серед чоловіків вкотре за останній час перетворився на протистояння сумчанина Ігоря Мусієнка та Віктора Самолюка з Київщини. Обидва атлети зуміли встановити свої персональні рекорди. А перемогу, на радість місцевої публіки, з відривом усього в 5 сантиметрів здобув Мусієнко – 19.54 проти 19.49.
 
Посилання на повні результати та відео-трансляцію змагань – ТУТ.
 
Фото – Дмитро Вакулка