Основні рішення першого засідання Виконкому ФЛАУ у 2019 році

242
10 лютого у Києві відбулося засідання Виконкому ФЛАУ.

 
Члени Виконкому ФЛАУ затвердили склади української команди для участі у:
 
Також були затверджені кількісні склади на такі змагання:
– Всесвітні естафети ІААФ (11-12 травня, Йокогама, Японія): 15 спортсменів + 7 офіційних осіб;
– Кубок Європи зі спортивної ходьби (19 травня, Алітус, Литва): 22 спортсмени (по три на змагання юніорів і по чотири на дистанції 20 і 50 км серед жінок і чоловіків) + 9 офіційних осіб;
– молодіжний чемпіонат Європи (11-14 липня, Євле, Швеція): 70 спортсменів + 20 офіційних осіб;
– юніорський чемпіонат Європи (18-21 липня, Бурос, Швеція): 46 спортсменів + 16 офіційних осіб;
– чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій з марафону (3 листопада, Белград, Сербія): 2 спортсмени + 1 офіційна особа.
 
 
Під час засідання були затверджені делегати ФЛАУ для участі у Конгресі Європейської легкої атлетики (12-14 квітня, Прага, Чехія), а саме: Ігор Гоцул, Наталія Бурьохіна і Михайло Медведь.
 
Члени Виконкому ФЛАУ затвердили склад Анти-допінгового моніторингового комітету ФЛАУ. До нього ввійшли Фідель Тимченко (голова), Степан Тесля і Володимир Величко. Створення даного комітету є одним з зобов’язань, покладених підрозділом IAAFAthleticIntegrityUnitна ФЛАУ. Комітет має слідкувати за дотриманням антидопінгових правил і діяти з 1 березня 2019 року. Детальніше про його завдання і функції можна буде прочитати згодом на сайті ФЛАУ.
 
Члени Виконкому ФЛАУ затвердили рішення виступити з клопотанням щодо присвоєння звання «Заслужений тренер України» Тихомирову Анатолію Михайловичу. Серед учнів Анатолія Михайловича, зокрема, такі молотобойці, як бронзовий призер Олімпійських ігор в Атланті Олександр Крикун, чемпіон світу серед юнаків (2007) і чемпіон Європи серед юніорів (2009) Андрій Мартинюк, бронзова медалістка юнацького чемпіонату світу-2013 Валерія Семенкова, дворазова бронзова медалістка молодіжних чемпіонатів Європи (2005, 2007) Наталія Золотухіна та срібний призер юнацького чемпіонату світу Олексій Луценко.
 
Також рішенням Виконкому ФЛАУ Олені Колесниченко, Тетяні Головчук, Сергію Круку, Роману Кокошку, Василю Ковалю, Івану Панасюку, Олександрі Левченко та Степану Кузьмі були надані дозволи у 2019 році виступати за клуб Skoda Plzen, а Володимиру Кицу – за клуб VSK Univerzita Brno.
 
Члени Виконкому ФЛАУ ознайомилися і відправили на доопрацювання стратегічні завдання і критерії успішності їх виконання для Державних центрів олімпійської підготовки з легкої атлетики; функції та критерії успішності науково-методичного забезпечення підготовки спортсменів у легкій атлетиці; пропозиції про організацію системи навчання і сертифікації тренерів (тренерів-викладачів) та інших фахівців з легкої атлетики України; концепцію підготовки до зимового чемпіонату Європи з кросу.
Попередня статтяРатифіковано рекорди України
Наступна статтяПодарунки від Nordic Sport