Принципово нові уроки фізкультури для дітей Західного Донбасу від ДТЕК та ФЛАДнО

307
Вперше в Україні в школах невеликих міст України впровадять соціальний проект «Дитяча легка атлетика за міжнародною програмою IAAF в школах». Завдяки меморандуму про співпрацю Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та компанії ДТЕК понад 10 тисяч школярів Західного Донбасу будуть займатися на принципово нових уроках фізкультури. А згодом ще й брати участь у районних та обласних змаганнях.
 
– Для нас дуже мало є курсів підвищення кваліфікації, в основному з психології та педагогіки, а зараз з’явилася чудова можливість дізнатися щось новеньке, – каже Тетяна Сердюкова, вчитель фізкультури Павлоградської школи №9. – В нашій школі 1300 учнів, вони дуже активні. Ми із задоволенням будемо займатися з ними легкою атлетикою. Впевнена тут байдужих вчителів немає і ми успішно пройдемо сертифікацію.
 
На допомогу вчителям прийшла міжнародна програма «Дитяча легка атлетика». Вона дозволила знайти нові підходи до дітей, розвити в них бажання займатись спортом, перетворити уроки на цікаву подію.
 
– Дуже сподобалися інструменти, кидали, стрибали, бігали з перешкодами. Тепер буду тренуватися ще більше, хочу стати знаменитим спортсменом, – каже Стас, учень 3 класу.
 
– Сьогодні стрибали навіть по-іншому, у мене таке враження, як в ігрову кімнату мене батьки привели, урок не схожий на урок. Я тепер буду першою в усіх естафетах, – підтримує враження однокласника Софія.
 
 
Програма орієнтована на дітей 1-6 класів, а інвентар можна застосовувати для занять фізичною культурою і дорослими школярами. Проект має декілька етапів: навчання та сертифікація вчителів фізичного виховання, знайомство з проектом на уроках в школах, проведення шкільних, районних та обласних змагань, постійна підтримка Федерацією легкої атлетики. За допомогою спеціальної сумки-набору, в якій знаходиться різний інвентар для занять дитячою легкою атлетикою, учні познайомляться з теорією і через практику дізнаються 30 видів легкої атлетики.
 
– В Україні до проекту до сьогоднішнього дня були залучені лише школярі міста Дніпро. А відтепер, завдяки підтримці компанії ДТЕК, вперше стало можливим закупити дорогі набори інвентарю для 23 шкіл невеликих міст та селищ, що знаходяться в м. Павлоград, Тернівка, Павлоградського та Петропавлівського районів. Таким чином, Дніпропетровська область стане передовою областю в сфері впровадження міжнародної програми дитячої легкої атлетики в школах України. У нас великі плани, адже ми виховуємо здорове майбутнє України!, – зазначила Марина Філатова, президент ФЛАДнО.
 
5 березня відбулося підписання Меморандуму щодо впровадження проекту «Дитяча легка атлетика» між Федерацією легкої атлетики Дніпропетровської області та ДТЕК Павлоградвугілля. Під час події представникам 23 шкіл вручили набори та провели навчально-показове знайомство дітей з інвентарем за участі кураторів проекту з м. Дніпро та спортсменів-легкоатлетів.
 
 
– Так сталося, що в Україні спортом займаються лише близько 20% дітей. Насамперед, це пов’язано з недофінансуванням спортивної інфраструктури. До того ж, всі звикли до фізкультури радянського зразка, а сьогодні дітей важливо зацікавити так, щоб вони забули про гаджети. Так, ми промислове підприємство і на перший погляд не маємо відношення до виховання дітей. Але ми розуміємо, що у своєму регіоні саме ДТЕК Павлоградвугілля є точкою опори для держави. Такі проекти – наш особистий вклад у розвиток України, – прокоментував Сергій Воронін, генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля.
 
Нагадаємо, що навчальна програма «Дитяча легка атлетика» розроблена на підставі міжнародного проекту ІААФ «ДИТЯЧА ЛЕГКА АТЛЕТИКА ІААФ». Вдало впроваджується в Дніпропетровській області з 2017 року на базі загальноосвітніх шкіл м. Дніпро. Організатором проекту є Федерація легкої атлетики Дніпропетровської області.
 
В м. Дніпро до проекту залучено 30 шкіл і більше 10 тис. школярів мають можливість знайомитись з легкої атлетикою і закохуватись в спорт, завдяки безпечному та цікавому інвентарю, який перетворює уроки фізичного виховання в цікаву подію. Програма дитячої легкої атлетики запроваджена Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерації по всьому світу. За допомогою спеціальної сумки-набору, в якій знаходиться різний інвентар для занять дитячою легкою атлетикою, учні знайомляться з теорією цього виду спорту і через практику дізнаються 30 видів легкої атлетики. Все це проходить в змагально-ігровій формі, де діти можуть відчути не тільки командний дух, а й проявити індивідуальність.
 
 
«ДИТЯЧА ЛЕГКА АТЛЕТИКА ІААФ» спрямована на те, щоб додати азарту в «ігрову» легку атлетику, підтримати стан здоров’я, соціальну активність, відчуття пригоди (участь у змаганнях). Всі члени команди роблять свій внесок в результат в бігових видах (естафети) або свій внесок у загальний результат команди ( у кожному виді). Індивідуальна участь сприяє командному результату і зміцнює концепцію цінності кожної дитини. Кожна дитина бере участь у всіх видах програми, що перешкоджає ранній спеціалізації. Команди змішані.
 
Навчальна програма розрахована на факультативні практичні заняття, впровадження програми на уроках для вікових груп 1-7 класи з 6 до 13 років.
Попередня статтяСклад збірної України на чемпіонат світу-2019 з кросу
Наступна статтяІгор Гоцул святкує День народження!