ФЛА Дніпропетровської області продовжує вести активну антидопінгову діяльність

235
В рамках програми активної боротьби з допінгом 14 березня Федерацією легкої атлетики Дніпропетровської області спільно з обласним лікувально-фізкультурним диспансером було проведено антидопінговий семінар.
 
На семінар завітали 40 тренерів, спортсмени яких виступають на рівні не менше ніж чемпіонат України. Було наголошено, що наразі, коли в усьому світі ведеться активна боротьба з допінгом, тренери не мають права залишатися осторонь цього питання. Вони перші зобов’язані проводити роз’яснювальну роботу серед спортсменів.
 
Присутні розглянули питання щодо списку заборонених препаратів у 2019 році, що був затверджений 20 вересня 2018 року на засіданні Виконкому WADA та з 1 січня 2019 року набрав чинності і стосується як змагального, так і позазмагального періодів. Також відбулося обговорення стосовно прав та обов’язків спортсменів під час проходження допінг-контролю, терапевтичні виключення тощо.
 
 
ФЛАДнО планується регулярне проведення заходів, пов’язаних з антидопінговою діяльністю, не тільки для тренерів, а й для спортсменів та студентів спортивних закладів вищої освіти. У 2019 році буде проведено не менше ніж 5 семінарів з цього питання.