Ігор Гоцул: «Гості з ЄА залишилися задоволені побаченим в Луцьку, але роботи ще багато»

237
Триває робота над організацією проведення в України командного чемпіонату Європи з легкоатлетичних багатоборств (Суперліга). 6-7 липня до Луцька приїдуть спортсмени з восьми найсильніших легкоатлетичних держав Старого світу, а тому підготовка має вестися згідно з найвищими стандартами. З метою її контролю та координації наприкінці минулого тижня до Волині прибула комісія Європейської Атлетики у складі першого віце-президента ЄА Доброміра Карамарінова (Болгарія), члена Ради ЄА та ІААФ Сильвії Барлаг (Нідерланди) та лідера проекту Даніеля Перейри (Португалія).
 
– Робота наших поважних гостей була дуже напруженою, – розповідає президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – Впродовж цих двох днів з ранку до вечора у них відбувалися зустрічі, бесіди, обговорення усіляких питань. Представники ЄА відвідали стадіон «Авангард», всі готелі, в яких ми плануємо поселити учасників чемпіонату. І не просто перевірили – ретельно проконтролювали всі питання, пов’язані з проживанням (щоб для всіх збірних були забезпечені однакові умови), харчуванням, медичними сервісами, безпекою тощо.
 
Також ми відвідали місця інших локацій, які будуть залучені під час чемпіонату. Ми наполягаємо, щоб урочиста церемонія відкриття змагань відбулася на одній з центральних площ міста, і стала додатковим елементом промоції чемпіонату. Церемонію закриття планується провести в Замку Любарта.
 
Найближчими днями ми отримаємо від наших гостей письмовий звіт, в якому будуть викладені підсумки візиту та рекомендації. Але судячи з нашого спілкування, вони залишилися дуже задоволені побаченим. Їм сподобався «Авангард» – компактний, гарний, цілком європейського рівня стадіон. Їм сподобалися готелі – вони не очікували таких гарних умов проживання та високого рівня харчування. Їм сподобалося саме місто, яке перетворюється і має на сьогодні європейський вигляд. Ми отримали від них схвальні відгуки щодо осмисленої роботи виконавчої дирекції чемпіонату Європи, адже кожен підрозділ оргкомітету відзвітував перед членами Комісії щодо виконаної роботи та наступних планів.
 
 
Зрозуміло, попереду у нас ще багато роботи. На стадіоні ми плануємо оновити верхню частину покриття, нанести нову розмітку, облаштувати внутрішні приміщення, облагородити територію навколо арени. Щодо останнього, то тут в першу чергу мова йде про громадські туалети. Адже вони є однією з ознак цивілізованості. Також буде необхідно здійснити достатньо велику закупівлю легкоатлетичних інвентарю та обладнання. Це буде зроблено за кошти держбюджету, і щоб закупівля була здійснена вчасно і в повному обсязі, ми активно взаємодіємо з Мінмолодьспорту.