Рішення, прийняті на березневому засіданні Виконкому ФЛАУ

253
23 березня в Івано-Франківську відбулося засідання Виконкому ФЛАУ.

 
Традиційно після виступу команди на офіційних міжнародних змаганнях члени Виконкому ФЛАУ заслухали звіти. Цього разу вони стосувалися виступів на шести міжнародних турнірах за підсумками зимового сезону.
 
Основним турніром зимового сезону-2019 був чемпіонат Європи у приміщенні у Глазго. Через відсутність золота, українська команда у медальній таблиці посіла 16-те місце, натомість у таблиці за місцями наші атлети стали шостими. Виступ 23 спортсменів визнали задовільним.
 
Виступ у Глазго, як і на Кубку Європи з метань, чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у приміщенні, чемпіонаті ABAF серед юніорів у приміщенні та міжнародній матчевій зустріч збірних команд Білорусь- Латвія-Естонія-Франція-Польща-Туреччина-Україна-Литва серед юніорів у приміщенні визнано задовільним. Питання виникли лише до міжнародної матчевої зустрічі збірних команд Білорусь-Франція-Туреччина-Україна серед юнаків у приміщенні. Збірна України не ввійшла до трійки призерів, посівши четверте місце. Але при цьому головний тренер України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник зазначив, що індивідуально атлети виступили на своєму рівні і показали свої результати або наближені до них.
 
***
 
Під час засідання членами Виконкому ФЛАУ були затверджені склади команд для участі у чемпіонаті ABAF з напівмарафону (7 квітня, Київ, Україна) і Всесвітніх естафетах ІААФ (11-12 травня, Йокогама, Японія).
 
***
 
На засіданні Виконкому ФЛАУ були затверджені кількісні склади офіційних делегацій національної збірної команди України з легкої атлетики для участі у таких міжнародних турнірах:
 
– чемпіонат ABAF з гірського бігу (18 травня, Кимпулунг-Молдовенеск, Румунія): 2 атлетів (1 чоловік і 1 жінка);
 
– чемпіонат Європи з гірського бігу (7 липня, Церматт, Швейцарія): 12 атлетів (6 чоловіків і 6 жінок) + 1 офіційна особа;
 
– командний чемпіонат Європи з багатоборства, Суперліга (6-7 липня, Луцьк, Україна): 8 атлетів (4 чоловіків і 4 жінок) + 6 офіційних осіб;
 
– Кубок Європи з бігу на 10000 метрів (6-7 липня, Лондон, Велика Британія): 8 атлетів (4 чоловіків і 4 жінки) + 4 офіційні особи;
 
– командний чемпіонат Європи, Суперліга (9-11 серпня, Бидгощ, Польща): 50 атлетів (25 чоловіків і 25 жінок) + 15 офіційних осіб.
 
***
 
 
***
 
Члени Виконкому ФЛАУ затвердили рішення виступити з клопотанням щодо присвоєння звання «Заслужений тренер України» Тиртишнику В’ячеславу Григоровичу; нагрудного знаку Міністерства молоді та спорту України «Знак пошани» Тамарі Козиревій; щодо призначення стипендії Кабінету міністрів України для видатних тренерів, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в Олімпійських іграх Тетяні Ляховій; стипендії Кабінету міністрів України ЗТУ Анатолію Гулі.
 
Також члени Виконкому ФЛАУ підтримали пропозицію щодо нагородження відзнаками ФЛАУ з нагоди 80-річчя Євгена Пташнікова й Анатолія Клюєва.
 
***
 
Рішенням Виконкому ФЛАУ Денису Нечипоренку були надані дозволи у 2019 році виступати за клуб Skoda Plzen, а Анастасії Черемісіній, Вікторії Ніколенко й Олександру Данілову – за клуб AtletickyoddielTJSlaviaSTUBratislava.
 
Члени Виконкому ФЛАУ ухвалили рішення надати дозвіл Сергію Расчупкіну брати участь в етапах Кубка світу з гірського бігу.
 
Також було ухвалене рішення дозволити Наталії Прищепі не брати участь у чемпіонаті України (21-24 серпня, Кропивницький). Детальніше про це – у коментарі головного тренера з видів витривалості Сергія Романчука.
 
***
 
Члени Виконкому ФЛАУ ухвалили рішення надати пропозицію та рекомендувати затвердити склад кандидатів на призначення відзнак, винагород і стипендій спортсменам-призерам чемпіонату Європи у приміщенні, тренерам штатних збірних команд та іншим працівникам збірних команд, які брали безпосередню участь у підготовці спортсменів до цих змагань.