Понад 120000 людей у 72 країнах взяли участь у забігу Wings for Life World Run

304
5 травня, коли Девід Мзі зі Швейцарії, який протягом багатьох років був паралізований через травму спинного мозку, пройшов через стартову лінію у місті Цуг на глобальному Wings for Life World Run, став головним моментом шостої щорічної благодійної події, де учасники та партнери збирають кошти, щоб знайти методи лікування травм спинного мозку.

 
Стартуючи одночасно по всьому світу понад 120000 зареєстрованих бігунів та учасників в інвалідних візках охопили 1108236 км у 323 місцях у 72 країнах. Ажіотаж залишався високим до тих пір, поки, кілька годин по тому Іван Моторін (біг у Туреччині) та його співвітчизниця Ніна Заріна (бігла у Швейцарії) були оголошені Глобальними чемпіонами з досягнутими 64,37 км та 53,72 км відповідно.
 
Девід Мзі став втіленням того, про що йдеться у Wings for Life World Run. Учасники, які бігли разом з ним у Цузі, а також мільйони людей, які дивилися Live-трансляцію по всьому світу, затримали дихання, коли він піднявся з візка і пішов уперед.
 
31-річний чоловік подолав 390 метрів за 30 хвилин перед тим, як його наздогнав автомобіль-кетчер (Catcher Car), який є «рухомою фінішною лінією» цього забігу, з кожним історичним кроком втілюючи в життя результати проведених досліджень.
 
Україна також уже вкотре долучилася до всесвітнього благодійного забігу Wings for Life World Run за допомогою мобільного додатку.
 
Столичний Wings For Life World Run APPRUNKYIV відбувся на Трухановому острові. Майже 500 бігунів, серед яких початківці, досвідчені марафонці, професійні спортсмени та учасники на візках, намагалися втекти від віртуального автомобіля-кетчера. Також серед гостей та учасників заходу були Олімпійська чемпіонка та п’ятиразова чемпіонка світу з фехтування Ольга Харлан, переможець чемпіонату світу з фрірану Red Bull Art of Motion 2017Олександр Титаренко, лідерка руху активної реабілітаціїУляна Пчолкіна, а також телеведуча 1+1 та амбасадорка Групи активної реабілітації Соломія Вітвіцька.
 
Переможцем київського забігу з мобільним додатком серед чоловіків став Олег Якимчук з результатом 41,43км.
 
«Біг уперше, відчуття просто фантастичні. Я планував просто пробігти кілометрів 20, а так захопився, що на емоціях, на aдреналіні вийшло і перемогти,– говорить Якимчук. – Мотивує відчуття того, що ти робиш внесок і допомагаєш іншим. Я супер щасливий, дуже задоволений!»
 
Серед жінок перемогла Вікторія Чайка, яка змогла втікати від віртуального автомобіля 35,95 км.
 
«Неймовірно! Це мій другий старт, минулого року я теж брала участь у цьому забігу, була другою, пробігла 31 кілометр, – говорить Чайка. – У цьому році я теж планувала пробігти більше 30 кілометрів. Навіть не відчувала, що переможниця. Просто з кожним кроком намагалася пробігти більше і більше, далі і далі. Це дуже благородна справа. Вважаю, що кожна людина має можливість і повинна допомагати іншим».
 
Серед учасників на візках переможцями стали Світлана Тріфонова (18 км) та Дмитро Васильцов (21 км).
 
Усі результати забігу: https://results.wingsforlifeworldrun.com/int/en/2019/
 
Своїми враженнями про забіг ділиться амбасадорка WingsforLifeWorldRunта лідерка руху активної реабілітаціїУляна Пчолкіна:
 
«Якщо у позаминулому році мене вразили прямі трансляції, ідея взагалі і філософія цього забігу, то цього року – масовість, те, скільки людей прийшло, ми майже подолали позначку в 500 учасників. Ідея забігу настільки пронизує, хочеться дійсно підтримувати людей, які не можуть бігти. Він настільки атмосферний цей забіг, що я більше таких не знаю».
 
Одночасний старт бігунів – незалежно ніч чи день, сонце чи дощ – охопив кожен куточок землі, від Австралії до Колумбії та від Південної Африки до Казахстану. Контраст погодних умов для забігу був вражаючим, від непередбачуваного снігопаду в Італії до майже 35 градусів в Мумбаї. І, як завжди, унікальний формат з рухомою фінішною лінією у вигляді автомобіля-кетчера додав емоцій та хвилювання.
 
100 відсотків вступних внесків ідуть на проекти, які підтримуються фундацією Wings for Life, яка фінансує найбільш перспективні дослідження травми спинного мозку, щоб знайти ліки. У 2019 році всесвітній одночасний забіг Wings for Life World Run зібрав понад 3,5 мільйонів євро, в тому числі київський APP RUN зібрав понад 5 тис. євро.
Подивитися трансляцію цього одночасного забігу зі всіх країн світу, в тому числі з  Києва можна тут: https://www.redbull.com/int-en/events/AP-1XT4U2NWS1W11/live/AP-1X665D42S1W11
 
Будь-хто може приєднатися до Wings for Life World Run, брати участь у подіях з реальними автомобілями-кетчерами (Catcher Cars), або за допомогою мобільного додатку Wings for Life World Run та віртуальним автомобілем-кетчером – чи то на одній з сотень організованих APP RUN’ів чи індивідуально.
 
Наступний, сьомий забіг Wings for Life World Run відбудеться в неділю, 3 травня 2020 року.
 
Профонд Wings For Life
Мільйони людей у всьому світі залежні від інвалідного візка через травму спинного мозку –в основному через аварії або падіння. Wings for Life – некомерційний фонд, який займається дослідженнями спинного мозку. Місія фонду – знайти методи лікування травм спинного мозку. З 2004 року Wings for Life ретельно відбирає і є спонсором передових дослідницьких проектів і клінічних досліджень, які в перспективі зможуть змінити життя людей у всьому світі. Хоча спосіб лікування ще не знайдено, фонд уже досяг чималих успіхів. 100 відсотків внесків учасників Wings for Life World Run і всі кошти, зібрані у цьому глобальному заході, допоможуть досягти головної мети. Кожен крок, зроблений підчас забігу Wings for Life World Run та за допомогою мобільного додатку Wings for Life World Run App Run, – це крок у вірному напрямку. – www.wingsforlife.com
 
Про Wings for Life World Run
Щороку одночасно на численних офіційних трасах та за допомогою мобільного додатку в усьому світі проводиться міжнародний забіг Wings for Life World Run, у якому кожен – чи то день, чи ніч – стартує одночасно та з однією метою — зібрати кошти для фонду Wings for Life. У власному унікальному форматі учасники біжать стільки, скільки можуть, доки повз них не проїде рухома фінішна пряма, котру являє собою реальний автомобіль-кетчер або віртуальний у мобільному додатку, що переслідує бігунів упродовж маршруту та поступово збільшує свою швидкість до тих пір, поки не наздожене кожного учасника. Ця рухома фінішна пряма дозволяє здійснити забіг усім учасникам незалежно від рівня їхньої фізичної підготовки — повільніших учасників вона наздоганяє швидше, в той час як професійні спортсмени продовжують бігти протягом багатьох годин. 100 відсотків вступних внесків та дотацій спрямовується на допомогу в пошуку методів лікування травм спинного мозку; і в рамках п’яти забігів, починаючи з 2014 року, до участі у міжнародному забігу долучилось понад 500 000 людей 193 національностей у понад 66 країнах на всіх континентах. Всі разом вони зібрали 23,6 мільйонів євро. – www.wingsforlifeworldrun.com
За матеріалами Red Bull Ukraine