До уваги ЗМІ! Тренування діючих переможців Кубка Європи зі спортивної ходьби і зіркові гості на ньому

254
Фото (с)Валерій Білокрил
Запрошуємо ЗМІ на відкрите тренування легкоатлетів перед Кубком Європи зі спортивної ходьби*.

 
Українці є діючими переможцями Кубка Європи зі спортивної ходьби на 50 км у командному заліку серед чоловіків, а Іван Банзерук два роки тому до командного золота додав ще й індивідуальне.
 
Збірна України вирушить на Кубок Європи-2019 зі спортивної ходьби 17 травня. А 15 травня, о 10:00, на базі олімпійської підготовки у Конча-Заспі відбудеться відкрите тренування.
 
Участь у тренуванні візьмуть не лише скороходи, а й зіркові гості. Серед них олімпійська чемпіонка з семиборства Наталія Добринська, бронзова медалістка Олімпійських ігор з бігу на 1500 метрів Наталія Тобіас і бронзовий призер Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Ігор Радівілов.
 
Для них і для журналістів лідери команди і їхні тренери підготували невеличкий сюрприз: перед початком тренування вони на практиці допоможуть всім краще зрозуміти, що таке спортивна ходьба, і її правила. Представники ЗМІ і зіркові та офіційні гості спробують себе у ролі як спортсменів, так і суддів. Тому вдягайтеся якомога зручніше.
 
За цей час ви отримаєте відповіді від атлетів і тренерів на питання, які ми так часто чуємо. А на деякі з них зможете відповісти й самі та розповісти своїм глядачам, читачам і слухачам про таке:
 
Чому спортивна ходьба називається спортивною?
Чому скороходам для перемоги недостатньо лише дуже швидко йти?
Що спільного у спортивної ходьби і Формули-1?
За що скороходи можуть отримати зауваження і навіть бути дискваліфікованими на 20-му, а то й 50-му (!) кілометрі дистанції?
Що легше: пробігти 100 метрів чи пройти їх технічно правильно?
І нарешті. Так що ж ефективніше для схуднення: біг чи спортивна ходьба?
 
Після практичної частини журналісти зможуть поспілкуватися зі спортсменами і тренерами та відзняти кадри з тренувань уже самої команди.
 
Акредитація на тренування є обовязковою. Для цього достатньо зателефонувати (050 310 32 46, Ольга) або написати лист на електронну пошту media@uaf.org.ua, вказавши у ньому назву ЗМІ, ім’я, прізвище і контактні дані осіб, які претендують на акредитацію, а також вказати, чи потрібен їм буде трансфер (від станції метро «Видубичі»).
 
Орієнтовна програма відкритого тренування легкоатлетів перед Кубком Європи зі спортивної ходьби
 
09:30 – трансфер від станції метро «Видубичі»
9:45 – для тих, хто їде самостійно, зустріч біля воріт на олімпійській базі у Конча-Заспі; вирушаємо на місце проведення тренування
10:00 – 10:30 – майстер-клас для ЗМІ і гостей
з 10:30 – інтерв’ю зі спортсменами, тренерами, гостями заходу; початок розминки і тренування
орієнтовно 10:50-11:00 – трансфер від олімпійської бази до Олімпійського дому (де НОК України нагороджуватиме лауреатів спортивних місяців)
 
*Кубок Європи-2019 зі спортивної ходьби відбудеться 19 травня в Алітусі (Литва). Змагання проводяться один раз на два роки.
Попередня статтяУкраїна виграла міжнародну юніорську матчеву зустріч з легкої атлетики у Румунії
Наступна статтяУжгородські «Дощові пригоди» найкращих стрибунок