#ВчимосяХодити: скороходи влаштували журналістам майстер-клас перед Кубком Європи

242
Фото (с)Дмитро Вакулка
Що таке спортивна ходьба? Зовні може здатися, що цей вид легкої атлетики надто легкий. «Йдуть собі, та й ідуть», – фраза, яку доводилося чути досить часто. Думка може змінитися, якщо бодай раз потрапити на змагання зі спортивної ходьби, – після фінішу на 50 км не дивуйтеся, якщо у вас виникне відчуття, що ви опинилися у лазареті. Пройти стільки, швидко і технічно правильно під силу далеко не кожному. Майте міцні нерви, бо випадки, коли лідери падають за кілька метрів (!) до фінішу і замість золота отримають DNFу підсумкових протоколах, бували неодноразово. І навіть на Олімпійських іграх.

 
Проте не кожному випаде щаслива нагода опинитися на змаганнях зі спортивної ходьби, ще й міжнародного рівня. А щоб по-справжньому її полюбити, для початку її необхідно зрозуміти. З цими думками і були організовані відкрите тренування і майстер-клас для ЗМІ за два дні до виїзду скороходів на Кубок Європи.
 
Христина Юдкіна, яка на сьогодні є однією з найсильніших скороходок в Україні і спеціалізується зі спортивної ходьби на 50 км, пояснила журналістам основні правила і техніку, після чого почалися ексклюзивні майстер-класи. Кожен присутній отримав свого персонального тренера в особі учасника або учасниці майбутнього Кубка Європи і спробував пройти невеличку ділянку траси.
 
На тренування в олімпійський навчально-спортивний центр Конча-Заспа ми вирішили запросити ще й двох героїнь Олімпійських ігор у Пекіні – Наталію Добринську і Наталію Тобіас. Перша змагалася з семиборства, друга – з бігу на 1500 метрів. Проте вже після першої спроби пройти технічно правильно обидві відзначили, наскільки це складно!
 
За традицією, після тренувань мають бути змагання. Три естафетні команди журналістів, капітанами яких стали Наталія Добринська, Наталія Тобіас і В’ячеслав Тиртишник, змагалися за перемогу. Першою до фінішу прийшла команда В’ячеслава Тиртишника зі «скромною» назвою «Перемога».
 
Закріпити теоретичні і практичні знання, які отримали журналісти, ми запропонували їм, спробувавши себе ще й у ролі суддів. Спортсмени цього разу могли дозволити собі і фазу польоту, і зігнуте коліно, а «судді» повинні були помітити це і відзначити у своїх записах. Були такі, хто не зробив жодної помилки. Серед них, зокрема, журналіст і коментатор телеканалу UA:Перший Владислав Шалота, який під час чемпіонату Європи-2018 у парі з Уляною Шух саме коментував змагання зі спортивної ходьби.
 
Отримавши нові знання й океан позитивних емоцій, журналісти і спортсмени повернулися до звичної роботи: одні записували інтерв’ю, інші тренувалися.
 
Повний фотозвіт про відкрите тренування вже незабаром з’явиться на офіційній сторінці ФЛАУ у Facebook.
Всі фото ©Дмитро Вакулка
Попередня статтяУжгородські «Дощові пригоди» найкращих стрибунок
Наступна статтяАнтидопінгові нотатки з Бухаресту