Українець – бронзовий призер чемпіонату ABAF з гірського бігу

324
Кимпулунг, що в Румунії, приймав чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) з гірського бігу. Україна була представлена на ньому вперше, а завдяки цілеспрямованості і наполегливій праці Сергія Расчупкіна на честь призерів піднімали і синьо-жовтий прапор.

 
Расчупкін виступав у свій День народження (18 травня), тож зробив чудовий подарунок не лише всій Україні, а й собі. Подолавши дистанцію 12 км за 1:11.21 год, він виграв бронзову медаль. Переміг Гултекін Юксель з Туреччини (1:10.13 год). Габріель Буларда з Румунії був другим (1:10.31 год).
 
Чемпіонат ABAFстав для Расчупкіна першим гірським стартом 2019 року. До нього він готувався у рідному Макучево.
 
«Радий, що зміг вибороти призове місце у нелегкій боротьбі з дуже сильними суперниками. Зі старту я зайняв першу позицію, потім поступився атлету з Румунії, але весь час біг у 50-100 метрах за ним. На 9-му кілометрів мене наздогнали два турецьких атлети і почали втікати. Зібравшись з силами і духом, я все ж зміг обігнати одного з них і фінішувати третім. Дякую моїй дружині за підтримку. У тому, що я виграв медаль, і її велика заслуга»,– написав Сергій Расчупкін на своїй сторінці у Facebook.
 
Траса, за словами Расчупкіна, була надзвичайно складною. «Через болото майже не було щеплення. На спусках я двічі сильно впав і вдарив ліву стопу. Вона дещо напухла, але нічого серйозного», – додав Сергій.
Фото ©Наталія Расчупкіна