Перегляд нового покоління в Кропивницькому

314
У Кропивницькому відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР (2004 р.н. та молодші), в якому взяло участь близько 700 юних атлетів. Загальний залік серед областей виграла Київська область, серед ДЮСШ – Любешівська спортшкола (Волинська обл.), серед СДЮШОР – СДЮШОР № 3 Дніпра. Щодо оцінки індивідуальних результатів прес-служба ФЛАУ звернулася до старшого тренера збірної України з резерву Андрія Каратєєва:
 
– Ці змагання викликають інтерес передусім тим, що ми можемо переглянути резерв нашої юнацької команди, оскільки більшість учасників цього чемпіонату наступного року перейдуть в більш старшу вікову. Цікаво було дізнатися нові імена, які скоро будуть потрапляти до збірної України для участі в міжнародних змаганнях.
 
Відразу зазначу, що погода в Кропивницькому була дуже складною для змагань. Сильна спека заважала і суддям, і спортсменам, що певною мірою відобразилося на рівні результатів декого з них.
 
Тим не менш високі результати, які варті уваги, були. Відзначку Валерію Соломіцьку з Волинської області (ходьба 3000 м – 13.49,73), Марія Козлюк з Рівненщини, яка перемогла в бігу на 1500 м (4.44,59) та 3000 м (10.43,86), висотника з Харківщини Богдана Зміївського (1.95). Ці спортсмени були для нас більш-менш знайомі, адже вони раніш змагалися зі старшими атлетами. А серед нових імен відзначу Олексія Поліщука з Черкащини, який виграв стрибки у довжину (6.87) та став другим на стометрівці (11,42). З такою високою швидкістю цей спортсмен має гарний потенціал, а значить може прогресувати і далі. Також результати, які є конкурентними у змаганнях з більш дорослими спортсменами, показали Надія Стецюк з Київщини (400 м – 57,57), киянин Микита Нарольський (потрійний – 13.94), харків’янка Євгенія Близнецова (200 м – 25,31).
 
Показники решти атлетів поки що відстають від більш старших товаришів, але в такому віці все дуже швидко змінюється. Так що під час осінніх змагань, а також наступного року на зимовому чемпіонаті, коли спортсмени перейдуть в нову вікову групу, вже можна буде більш точно визначити рівень їхньої конкурентоспроможності.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням
Попередня стаття«Діамантова ліга»: у Рабаті виступлять троє українців (ТРАНСЛЯЦІЯ)
Наступна статтяІрина Геращенко – у трійці призерів на змаганнях у Хожуві