Оксана Окунєва та Дмитро Нікітін виграли Меморіал Віталія Лонського-2019

269
Традиційні, 26-ті за ліком Міжнародні змагання зі стрибків у висоту «Меморіал Віталія Лонського» відбулися у Бердичеві. Цього року в них взяли участь спортсмени з України та Туреччини.
 
Перед початком змагань у жінок відбулася церемонія відкриття турніру, у якій взяли участь міський голова Бердичева Василь Мазур, народний депутат України Олександр Ревега, державний тренер України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник, старший тренер зі стрибків збірної України з легкої атлетики Олександр Романюк, начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь та заслужений тренер України Семен Донський. Яскраво доповнювали свято спорту танцювальні колективи та артисти міських закладів культури.
 
По завершенню офіційної церемонії розпочалася основна частина змагань – стрибки серед жінок та чоловіків. У змаганнях жінок виступали вісім спортсменок, серед них двоє представниць Туреччини. Третє місце з результатом 186 сантиметрів зайняла одна з найсильніших висотниць України, киянка Ірина Геращенко. Друге місце з результатом 189 сантиметрів посіла Юлія Чумаченко з Миколаєва. А перше місце та звання переможниці змагань здобула досвідчена Оксана Окунєва з Миколаєва з результатом 192 сантиметри.
 
Також дуже захоплююче, з шаленою боротьбою та азартом відбулися змагання серед чоловіків, адже на старт вийшло одразу тринадцять спортсменів, серед них – двоє гостей з Туреччини. А також, на радість бердичівських вболівальників, – одразу троє бердичівських спортсменів: чемпіон світу Юрій Кримаренко та молоді, талановиті, але вже з достатнім змагальним досвідом Дмитро Нікітін та Віктор Лонський.
 
Третє місце з результатом 223 сантиметри посів Віктор Лонський. Друге місце – постійний учасник змагань з Кропивницького Дмитро Яковенко – також з результатом 223 сантиметри, до речі, тренером якого є учень Віталія Лонського – Геннадій Здітовецький. А заслужене перше місце з результатом 226 сантиметрів здобув один із наймолодших учасників змагань, бердичівлянин Дмитро Нікітін.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням
 
За інформацією сайту РІО-Бердичів