Крістьян Розенберг і Дарина Слобода лідирують після першого дня у Луцьку 2019

309
Захоплива боротьба у секторі для стрибків у висоту між естонцями Крістьяном Розенбергом (2,16 м) і Майкелом Уйбо (2,13 м) вивела у лідери Суперліги командного чемпіонату Європи з багатоборства першого з них. А біг на 400 метрів лише зміцнив його позицію.

 
Після першого дня змагань у Луцьку Розенберг лідирує з сумою 4263 очка. Іспанець Хорхе Уренья (4165) і білорус Віталій Жук (4112) посідають друге і третє місця відповідно.
 
«Я досить добре стартував, подолавши 100 метрів за 10,95 секунд. Як для десятиборства у мене дійсно хороші стрибки. Трішки розчарований штовханням ядра, оскільки кілька місяців тому у мене були результати рівня 14-15 метрів, а сьогодні лише близько 13,20. Стрибки у висоту були на найвищому рівні, я заробив очки, на які розраховував. До того ж нарешті виграв у цьому секторі у Майкела Уйбо, чого мені не вдавалося зробити раніше», – розповів після фінішу на 400 метрів Розенберг.
 
Лідер української збірної Олексій Касьянов змушений був припинити змагання через пошкодження.
 
«Причина дострокового припинення змагань – спазм литкового м’яза. Відчуваю, що не можу нічого зробити. Вирішив не продовжувати, бо є високий ризик складнішої травми, після якої потрібно буде відновлюватися більш тривалий час. Зараз вирішив поберегтися, щоб мати можливість виступати далі в нинішньому сезоні, – пояснив Олексій. – Шість днів тому, коли їхав на ці змагання, п’ять годин поспіль провів за кермом. Потім під час звичайної бігової розминки відчув спазм у литковому м’язі. Сподівався, що мине. Не вірив, що можна так безглуздо травмуватися. Але, на жаль, не минуло…
 
Я – спортсмен. Мені завжди хочеться змагатися, хочеться реалізувати те, що напрацював під час тренувань. Тому після стрибків у довжину вирішив ще штовхнути ядро, ще трохи побути в секторі. Тим більше, що ліва нога не наскільки важлива у штовханні ядра і я намагався її страхувати».
 
У змаганнях з семиборства у перший день домінували українки. Після чотирьох видів програми лідирує Дарина Слобода (3589 очок). Лише 34 пунктами їй поступається голландка Марійке Есселінк (3555). А замикає першу трійку француженка Аней Нябу Джапа (3481).
 
Коментарі Дарини Слободи, Ірина Рофе-Бекетової, Руслана Малогловця, а також Олексія й Анна Касьянових можна переглянути на офіційній сторінці ФЛАУ у Facebook.
 
У командному заліку після першого дня лідирують естонці. Британці й українці поки що посідають другу і третю позиції відповідно.
 
 
 
Більше новин і фото зі змагань – на офіційному сайті змагань та на їхній офіційній сторінці у Facebook.