Луцьк-2019: перемога Слободи і реванш естонців

291
Вісім найсильніших команд континенту зібралися у Луцьку, щоб взяти участь у Суперлізі командного чемпіонату Європи з багатоборства. Українці прагнули захистити титул чемпіонів. Естонці – взяти реванш, тим більше що два роки тому наші атлети виграли саме на їхній території, у Таллінні.

 
Хто переможе, не було відомо до фінішу з бігу на 1500 метрів у десятиборців. Все вирішувалося на заключному колі другого забігу. Майкел Уйбо прискорився і, здавалося, помчав до перемоги не лише в командному, а й в індивідуальному заліку. Проте фініш Віталія Жука виявився ще стрімкішим. Саме він став переможцем у змаганнях з десятиборства (8237 очок). Естонець другий (8181 очко). Іспанець Хорхе Уренья таки зміг виграти бронзову медаль (8073), потіснивши лідера після першого дня змагань Крістьяна Розенберга на четверту позицію (8033 – РВ).
 
А от у командному заліку перемогла збірна Естонії і взяла реванш за 2017 рік. Білоруси другі, а збірна Великої Британії і Північної Ірландії стала третьою.
 
А що ж Україна? Дарина Слобода досить рівно пройшла всі види, встановила особистий рекорд з семиборства (6165 очок) і перемогла в індивідуальному заліку. При цьому Дарина була не зовсім задоволена, адже прагнула виконати норматив для участі у чемпіонаті світу в Досі.
 
Травма Олексія Касьянова внесла свої корективи у боротьбу. Вже після трьох видів українська збірна залишилася без свого лідера. Не в оптимальному стану виступав і Василь Іваницький, який отримав пошкодження незадовго до чемпіонату. Проте усвідомлення того, що у залік йдуть три результати і нашим чоловікам конче необхідно дійти до фінішу, підштовхувало їх до того, щоб викладатися на сто відсотків. Але цього вечора сильнішими все ж виявилися британці. Українці – у кроці від п’єдесталу.